Ronde van Overijssel 2019

FietsFun Rijssen-Holten (Foto: RTVOost)

Locatie
Start Parkgebouw Rijssen en finish in het centrum van Rijssen, Rijssen

Op zaterdag 4 mei 2019 staat de 67e editie van Overijssels Mooiste op het programma en ook dat belooft weer een spetterend wielerevenement te worden met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. Wie zal na Piotr Havik zijn naam op de erelijst mogen bijschrijven?

Zaterdagmarkt Rijssen

Aanvang
Locatie
Elsenerstraat, Kerkstraat, Schild, Rijssen

Iedere zaterdag, de gehele dag, is er een markt in het centrum. Voornamelijk consumptiemarkt met een grote diversiteit.

Expositie Profoto

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

De Holtense fotoclub toont in deze expositie haar mooiste foto's uit de clubwedstrijd 2019.

4 mei Herdenking Holten

Canadese Begraafplaats

Aanvang
Locatie
Canadese Begraafplaats, Holten

Elk jaar op 4 mei, Dodenherdenking, wordt op de Canadese Begraafplaats Holten een herdenkingsplechtigheid gehouden waarbij de schoolkinderen uit Holten een centrale rol spelen.

Agnes van den Brandeler

Te gast bij Collectie Nagelhout

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

Van 9 maart t/m 8 juni wordt in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus een expositie georganiseerd met landschappen en stillevens van Agnes van den Brandeler (1918-2002). Deze expositie wordt verzorgd door Museum de Fundatie in Zwolle in het kader van FUNDATIEfusions.

FietsFun in Rijssen

FietsFun Rijssen-Holten

Aanvang
Locatie
Centrum, Rijssen

Het winkelend publiek zal op zaterdag 4 mei ook niet ontgaan dat Rijssen deze dag de fietshoofdstad van Overijssels is. Van 12.30 tot 16.30 uur zullen er allerlei fietsfun-activiteiten plaatsvinden in het koopcentrum.

Leemspoormuseum Rijssen

Treinrit

Aanvang
Locatie
Rijssens Leemspoormuseum, Rijssen

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Lammie's liefde voor naald en draad

Expositie

Aanvang
Locatie
Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

Lente in Twente

Aanvang
Locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

In de lente ontwaakt de natuur uit haar winterslaap: een mooi moment om met de gids van Staatsbosbeheer mee op pad te gaan over de Sallandse Heuvelrug.

Jumbo Dikke Banden Race

FietsFun Rijssen-Holten

Aanvang

Vandaag staat Rijssen in het teken staan van de wielersport. Zo zijn start en finish van de 67e Ronde van Overijssel in Rijssen. Maar er is meer. Vanaf 14.00 uur is het Rijssens kampioenschappen dikke banden race in het centrum. Volop spektakel dus!

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer