4 mei Herdenking Holten

Canadese Begraafplaats

locatie
Canadese Begraafplaats, Holten

Elk jaar op 4 mei, Dodenherdenking, wordt op de Canadese Begraafplaats Holten een herdenkingsplechtigheid gehouden waarbij de schoolkinderen uit Holten een centrale rol spelen.

Om 11.00 uur verwelkomt voorzitter Marc Fraser alle aanwezigen op de Canadese Begraafplaats in Holten en volgt de jaarlijkse kranslegging met muziek van de Holtense Muziek Vereniging en de Pipers van het Highland Regiment.

Na de toespraak van burgemeester Arco Hofland is er de traditionele bloemlegging door de leerlingen van de basisscholen en ook van het speciaal onderwijs, gevolgd door het voorlezen van een gedicht. De herdenking wordt afgesloten met de volksliederen van Nederland en Canada. Aan de Holtenaren wordt vriendelijk verzocht om zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen.

’s Avonds is er de lokale herdenking van de Holtense oorlogsslachtoffers. De aanvang is om 19.00 uur in de Dorpskerk. Om 19.40 uur start de Stille Tocht naar het monument aan de Molenbelterweg. Vanaf 20.00 uur wordt de herdenking bij het monument voortgezet met medewerking van de Holtense Muziek Vereniging en zal er ook hier een kranslegging plaatsvinden.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer