Rijssens Museum

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 17:00
Adres
Kasteellaan 1, 7461PV Rijssen

Rijssens Museum

Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

Het Rijssens Museum heeft een veelzijdige collectie en biedt informatie over de ontstaansgeschiedenis van de stad Rijssen. Op het complex is ook het Internationaal Brandweermuseum gevestigd. Dit museum toont de geschiedenis van de brandweer en laat u op een moderne en interactieve manier zien en ervaren hoe de wereld van de brandweer er tegenwoordig uitziet.

Beide musea tonen zeer gevarieerde exposities. Voor ieder gezinslid, jong of oud is hier wel wat te zien wat aan zal spreken.

Vooraf reserveren

Om je bezoek zo ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen, volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Het is daarom noodzakelijk om je bezoek vooraf te reserveren. Dit kan telefonisch op: 0548 – 514 261 of via het reserveringsformulier dat je kan downloaden op de website van het Rijssens Museum.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer