Actueel

 1. Natuurmuseum Holterberg op MuseumTV

  MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Je ziet wat er achter de schermen van je favoriete museum gebeurt. De presentatoren nemen je mee door het natuurmuseum met rijke achtergrondverhalen.

 2. Wereld Natuur Fonds fotowedstrijd voor kinderen

  Het Wereld Natuur Fonds organiseert een online fotowedstrijd voor kinderen. Het thema is ‘Herfst’. Tussen 15 en 30 oktober kunnen kinderen t/m 17 jaar hun mooiste foto’s insturen. De winnende foto’s worden feestelijk onthuld in het Natuurmuseum Holterberg waar ze een jaar lang tentoongesteld worden.

 3. Korhoenders op de Sallandse Heuvelrug, de stand van zaken

  Het korhoen (Tetrao tetrix) is bijna uitgestorven in Nederland: de laatste korhoenders in ons land zijn te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Paul ten Den is in opdracht van Staatsbosbeheer al bijna 35 jaar betrokken bij de monitoring van deze korhoenpopulatie. Hij vertelt over de actuele situatie.

 4. Recreatiekrant Rijssen-Holten

  De Recreatiekrant Rijssen-Holten is een bron van informatie over bezienswaardigheden en mogelijkheden voor toeristen en bewoners van Rijssen en Holten.

 5. Avondwandeling; het donker tegemoet

  De gidsen van het Natuurmuseum Holterberg nodigen je uit donderdag 23 juli en 06 augustus mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21:00 en start bij het Natuurmuseum.

 6. Sallandse Heuvelrug

  BERGEN VOL BELEVING - Rondom Rijssen-Holten bieden Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal bergen vol beleving. Je vindt er glooiende bossen, uitgestrekte heidevelden met indrukwekkende vergezichten en natuurlijk de Overijsselse rivier de Regge.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer