Sallandse Zandloper

Adres
Smidsbelt 6, Holten

Sallandse Zandloper

Sallandse Zandloper: Wandel dwars door Salland.

De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil. Na een start over de mooie, natuurrijke Sallandse Heuvelrug beleeft u het agrarische landschap op een bijzondere manier. Een deel van de route leidt u tussen weilanden en akkers door, over onderhoudspaden van het Waterschap Groot Salland. U ontdekt daarmee de prachtige achterkant van het landschap, waardoor u Salland héél anders leert kennen.

Bewegwijzering
De Sallandse Zandloper maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Salland en wordt op de paaltjes van het wandelnetwerk aangegeven met een groen/roze markering. De markering wijkt af van het wandelnetwerk omdat er voor ‘rechtdoor’ geen pijl wordt gebruikt maar een tweekleurig blokje. Omdat de Sallandse Zandloper onderdeel uitmaakt van het wandelnetwerk Salland, is de route in twee richtingen gemarkeerd. Dit betekent dat de route ook andersom, dus van laag naar hoog, van de IJssel naar de Sallandse Heuvelrug, gewandeld kan worden.

Er is een wandelboekje uitgeven, waarin de route in één richting beschreven, van de Heuvelrug naar de IJssel en natuurlijk ook interessante achtergrondinformatie. Dit boekje is te koop bij de diverse VVV's en Tourist Info's in Salland, waaronder bij Infobalie Kulturhus Holten.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer