Wandelen

Uitstekend netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes

Dankzij wandelroute Holterberg zijn wij in 2012 wandelgemeente van het jaar geworden. Wij beschikken over een van de mooiste wandelgebieden van Nederland. Er ligt een uitstekend netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes, waarbij je korte én lange wandelingen naar eigen wens kunt samenstellen. Wil je écht kilometers maken? Je bent van harte welkom. Het Pieterpad, Reggepad, Marskramerpad en de Sallandse Zandloper lopen dwars door onze gemeente.

Door de tijd

Als je letterlijk ‘door de tijd’ wilt lopen, kies dan voor één van de negen rondwandelingen van het Wereldtijdpad. Een traject van 50 km van Rijssen naar Holten, verdeeld in wandelingen variërend van 4 tot 10 km. Langs het pad staan meer dan 2000 jaarpaaltjes (start jaartelling tot nu), die elk iets vertellen over een gebeurtenis van het betreffende jaar. Elk jaar ontwerpt een kunstenaar een nieuw jaarpaaltje.

 1. Stadshotel Rijssen

  Stadshotel Rijssen ***

  Adres
  Schild 3, 7461 DD Rijssen

  Stadshotel Rijssen ligt in het centrum van Rijssen, op slechts 15 minuten rijden van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het beschikt over een groot dakterras met uitzicht op het stadscentrum.

 2. Wereldtijdpad

  Wereldtijdpad

  Het Wereldtijdpad is een wandelpad dat loopt langs 's werelds grootste tijdlijn. Het is enig in zijn soort en verbindt Rijssen met Holten. Het 50 km lange traject is opgeknipt in 9 rondwandelingen (4 to 10 km).

 3. Wandelroute Holterberg

  Wandelroute Holterberg

  Adres
  Stationsstraat, Holten

  Deze 14-km. lange wandelroute over de Holterberg leverde gemeente Rijssen-Holten in 2012 de titel 'wandelgemeente van Nederland' op!

 4. Wandelroute Rondom Rijssen

  Wandelroute Rondom Rijssen

  Adres
  Toerisme Rijssen Holten, Smidsbelt 6, 7451 BL Holten

  Deze prachtige wandelroute over de Borkeld en door het Rijssens Schwarzwald behoort tot het Salland Wandelweb.

 5. Wandelnetwerk

  Wandelnetwerk

  Adres
  Toerisme Rijssen Holten, Smidsbelt 6, Holten

  Voor wandelaars en natuurliefhebbers is Holten met de Holterberg en Rijssen met het Reggedal een echte aanrader. Via het Wandelnetwerk, wat bestaat uit routepaaltjes met gekleurde routemarkeringen, ontdekt u de mooiste plekjes.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer