Rijssen-Holten 'Samen staan we sterk',

ook dat is Duidelijk Rijssen-Holten!

Tijdens de landelijke persconferentie op 13 oktober jl. kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge strengere maatregelen aan om ervoor te zorgen dat het aantal corona besmettingen daalt. De landelijke maatregelen gelden sinds woensdag 14 oktober 22.00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Ook in Rijssen-Holten zijn de gevolgen van de nieuwe maatregelen te voelen. Het coronavirus heeft veel impact op het dagelijks leven. In de afgelopen maanden zijn er al mooie initiatieven ontstaan, maar toch is het een roerige tijd waar ook veel nare gebeurtenissen plaatsvinden. Vanuit gemeente Rijssen-Holten is er daarom een coronacampagne opgestart.

"Voor wie houd jij 1.5 meter afstand?"

Speciale aanbiedingen horeca

 1. Wekelijks wisselend menu bij Bistro de Holterberg

  Eet smakelijk!

  Normaal gesproken serveren we onze gasten de heerlijkste gerechten met bijpassende wijn in ons sfeervolle restaurant. Op dit moment kunt u nog steeds genieten van onze gerechten en wijnen, bij u thuis. U kunt onze gerechten afhalen en zo nodig bezorgen we ook. Bestellen kan (vrijdag en zaterdag tussen 17.00 en 20.00 uur, zondag tussen 16.00 en 20.00 uur) via Telefoon: 0548-363849 of WhatsApp: 06-80184285, www.bistrodeholterberg.nl. Het wisselende weekmenu wordt gepubliceerd op onze Facebookpagina.

 2. Boek nu een kamer en geniet van een heerlijk diner!

  Stadshotel Rijssen & Brasserie Uit

  Bekijk je stad met andere ogen! Gelukkig mogen we mogen wel voor onze hotelgasten koken! Ben je een innwoner van Rijssen-Holten? Boek dan nu een kamer voor €17,50 per persoon! Uitsluitend bij rechtstreekse reservering bij Stadshotel Rijssen én in combinatie met een 3-gangen menu van € 34,50 p.p. in Brasserie UIT! (op basis van beschikbaarheid, onbijt niet inbegrepen). U kunt contact met ons opnemen via tel. 0548 515 130, info@brasserieuit.nl, www.brasserieuit.nl.

 3. Brods-Thoes of Kook-Brods-Thoes van Brodshoes

  Culinair genieten, maar dan veilig thoes.

  Dat kan met de afhaalmaaltijden van Brods-Thoes. Is afhalen nét iets te makkelijk voor u? Dan hebben we iets leuks: Kook-Brods-Thoes. Een uitgebreid 3-gangen diner, met zorg samengesteld. Wij hebben de voorbereidingen al gedaan. Eenmaal thuis nemen eigenaren en broers Guido en Michiel u in een video mee hoe u de gerechten samenstelt en mooi presenteert. Bestellen kan via tel. 0548 513 888, e-mail reserveren@brodshoes.nl of via de website www.brodshoes.nl.

Sociaal & maatschappelijk

 1. Gemeente Rijssen-Holten

  Actuele informatie over corona maatregelen

  Speciale pagina met praktische informatie over de gevolgen van de landelijke maatregelen voor de gemeente Rijssen-Holten.Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.

 2. Veiligheidsregio Twente

  Samen zorgen voor Twente

  Rijssen-Holten valt onder de Veiligheidsregio Twente. De Veiligheidsregio heeft structureel aandacht voor sociale en fysieke veiligheid en het voorkomen en terugdringen van onveilige situaties zoals op dit moment de coronapandemie.

 3. GGD Twente

  Dé gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente

  Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Iedereen met corona klachten kan zich laten testen. Bij ernstige klachten belt u eerst de huisarts.

 1. Samen Voor Elkaar Overijssel

  Samen werken we aan het goede leven in Overijssel

  Samen voor Elkaar brengt initiatieven in kaart. Bent u betrokken bij een mooi initiatief? Laat het weten via de website van Samen voor Elkaar! Zo kunnen we elkaar inspireren, aanmoedigen en verder helpen.

 2. Evenmens

  Informele zorg voor elkaar

  Evenmens ondersteunt mantelzorgers en zorgvragers vanuit haar jarenlange expertise. Ook nu! Onze kwetsbare doelgroep heeft zorg juist het hardst nodig. Extra vrijwilligers zijn van harte welkom.

 3. ViaVie Welzijn

  Maakt zich sterk voor een goed welzijn.

  Stichting ViaVie Welzijn heeft als doel het bevorderen van het welzijn van alle inwoners van de gemeente Rijssen-Holten en alles wat daarmee verband houdt. Ook in tijden van corona.

Corona (in begrijpelijke taal)

 1. Wat is Corona?

  Het coronavirus veroorzaakt een nieuwe ziekte. We kennen deze nieuwe ziekte nog niet zo goed en daarom is iedereen extra voorzichtig. Steffie legt het uit in begrijpelijke taal.

 2. CoronaMelder-app

  We willen allemaal dat zo min mogelijk mensen ziek worden door het coronavirus. Om hierbij te helpen heeft de overheid de CoronaMelder-app gemaakt. Dat is een app voor op je telefoon legt Steffie uit.

 3. Coronatest

  Steffie legt op een makkelijke manier uit wanneer je je kan laten testen en hoe het testen gaat. Ook leg ze uit wat je moet doen tot je de uitslag van jouw test krijgt.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer