Rijssen-Holten 'Samen staan we sterk',

ook dat is Duidelijk Rijssen-Holten!

Het coronavirus legt een groot deel van Nederland plat. Ook in Rijssen-Holten zijn de gevolgen merkbaar. Gelukkig worden er veel mooie initiatieven opgestart om elkaar te helpen. Om je hierover te informeren zetten we op deze pagina de initiatieven op een rijtje. Mis je nog een initiatief laat het ons dan weten via:

Voor ondernemers is er een speciale pagina gemaakt door de Taskforce VTE Overijssel in samenwerking met Marketing Oost met informatie over overheidsregelingen en coronaloketten. Info voor ondernemers >>

Ondernemers kunnen ook met vragen terecht bij Lianne Scheper van de Gemeente Rijssen-Holten. Liefst per mail via:

Rijssen-Holten, Samen Staan We Sterk!

Sociaal & maatschappelijk

 1. Gemeente Rijssen-Holten

  Actuele informatie over corona maatregelen

  Speciale pagina met praktische informatie over de gevolgen van de landelijke maatregelen voor de gemeente Rijssen-Holten.

 2. Samen Voor Elkaar Overijssel

  Samen werken we aan het goede leven in Overijssel

  Samen voor elkaar Het online platform Samen voor Elkaar brengt initiatieven in kaart. Bent u betrokken bij een mooi initiatief? Laat het weten via de website van Samen voor Elkaar! Zo kunnen we elkaar inspireren, aanmoedigen en verder helpen.

 3. ViaVie Welzijn

  Corona Hulplijnen op een rijtje

  Dé welzijnsinstelling voor jong en oud binnen de gemeente Rijssen-Holten, heeft een aantal hulplijnen opgezet om mensen die het (extra) moeilijk hebben te helpen.

 4. Evenmens

  Informele zorg voor elkaar

  Evenmens ondersteunt mantelzorgers en zorgvragers vanuit haar jarenlange expertise. Ook nu! Maar extra vrijwilligers zijn ook welkom.

 5. Kerken in Rijssen-Holten

  De kerken zitten helaas dicht (althans voor velen van ons) vanwege het Coronavirus. Gelukkig is er de mogelijkheid om mee te luisteren of mee te kijken.

Winkelen & Boodschappen

 1. Veilig winkelen in Rijssen

  Update 31 maart

  Graag houden we je op de hoogte hoe de winkels in het centrum van Rijssen ervoor zorgen dat je nog veilig kunt winkelen.

 2. Veilig Winkelen in Holten

  Update 30 maart

  Graag houden we je op de hoogte hoe de winkels in het centrum van Holten ervoor zorgen dat je nog veilig kunt winkelen.

Markten Rijssen-Holten

 1. Maandagmarkt Rijssen

  Vanwege het nieuwe beleid van De Overheid en Veiligheidsregio Twente rondom het coronavirus staan er nog maximaal tien food-kramen op de markt. Via hun Facebookpagina houdt de maandagmarkt in Rijssen je op de hoogte en kun je eventueel bestellingen doorgeven.

 2. Vrijdagmarkt Holten

  Vanwege het nieuwe beleid van De Overheid en Veiligheidsregio Twente rondom het coronavirus staan er nog maximaal tien food-kramen op de markt. Via hun Facebookpagina houdt de maandagmarkt in Rijssen je op de hoogte en kun je eventueel bestellingen doorgeven.

 3. Zaterdagmarkt Rijssen

  Vanwege het nieuwe beleid van De Overheid en Veiligheidsregio Twente rondom het coronavirus staan er nog maximaal tien food-kramen op de markt. Via hun Facebookpagina houdt de zaterdagmarkt in Rijssen je op de hoogte en kun je eventueel bestellingen doorgeven.

Thuis uit eten

 1. Eet mee met Erik

  € 8,00 per maaltijd

  De Swarte Ruijter biedt tot 6 april dagelijks wisselende gezonde en smaakvolle maaltijden aan vioor € 8,00 per maaltijd.

 2. Huzen-Drive-Through

  Kom langs of laat het bezorgen

  Zin in een lekkere snack of vers belegd broodje? Kom dan langs bij de Drive Through van Eten bij Huzen of laat het bezorgen.

 3. Eetwinkel 't Spoorhuys

  Zes dagen per week een warm maaltijd thuis

  Eetwinkel ’t Spoorhuys bereidt zes dagen per week (maandag t/m zaterdag) speciaal voor de ouderen in Rijssen eenvoudige maar lekkere maaltijden voor thuis.

 4. De Markies

  Griekse specialiteiten maar dan thuis

  De Markies bezorgd maaltijden thuis of je kunt dit zelf afhalen. Zij hebben speciale menu’s samengesteld.

Sport

 1. Corona Challenge Excelsior'31

  Geen voetbal? Dat had je gedacht!

  Excelsior'31 heeft iedere 4 dagen een nieuwe challenge voor je (ook wanneer je geen lid/speler bent). Doe de challenge, tag @coronachallengeexcelsior31 op Instagram en nomineer je medespelers!

 2. Bootcamp at home Bodyweight Live

  Georganiseerd door Nieks Wessels Personal Training & Health en USA Sports

  Elke dinsdag en donderdag wordt er om 19.00 en 20.00 uur een bootcamp gegeven die je thuis mee kunt doen. De stream wordt verzorgd door Bloemendaal in Vorm en is rond 19:00 vinden op de Facebookpagina van Niek Wessels en USA sport.

Overige

 1. Vlag Rijssen viert vrijheid

  Gezien de omstandigheden is straatversiering in Rijssen niet mogelijk aldus de Oranjevereniging. Maar het is wel mogelijk om een speciale vlag te bestellen. Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk de vlag uithangen tot 4 mei! Op 4 mei de vlag halfstok om te herdenken en op 5 mei de vlag laten wapperen om de vrijheid te vieren!

 2. Mondkapjes naaien-team Rijssen

  Er is een groep opgericht voor het naaien van mondkapjes. Wie kan er helpen? Kun je geen mondkapjes naaien maar wel materiaal leveren, heel graag! De mondkapjes gaan o.a. naar thuiszorgcentra, kraamzorg en huisartenpraktijken. Meer weten? Bekijk de Facebookgroep Mondkapjes naaien-team Rijssen.

 3. Geef iemand een beer cadeau!

  Omdat iedereen wel in deze zware tijd een extra knuffel kan gebruiken, heeft de Koff Verhuur & Entertainment een beren actie opgezet. Voor slechts € 6,95 kun je een knuffelbeer inclusief kaartje laten bezorgen bij iemand die je lief is.

 4. Op zoek naar tekeningen en verhalen van Holtense schoolkinderen

  kunnen jouw kinderen op papier zetten hoe zij deze tijd doorkomen of kunnen ze dit goed tekenen? Stuur het ze dan op. Alle inzendingen bundelen we in een boekje dat fraai wordt vormgegeven. Stuur de verhalen en/of tekeningen van jouw kinderen naar info@hannekejanssen.nl of info@reclamemakersholten.nl.

 5. Kleurplaat actie Jak & Rock

  Door deze kleurplaten te downloaden, printen en in te kleuren kunnen we er samen voor zorgen dat ouderen en mensen die vanwege het virus niet op straat mogen toch een beetje kunnen genieten. Kleur je kleurplaat zo leuk mogelijk in en lever hem in bij een van de verschillende woon- en zorghuizen.

Laatste nieuws

Herinrichting industriekelder Rijssens Museum - Model Pelmolen naar het kasteel

RIJSSEN – Het Rijssens Museum zit vanwege de corona-uitbraak dicht, maar de plannen voor de herinrichting van de industriekelder in het Tweede Bouwhuis gaan door. De technische dienst van het museum verplaatste onlangs de achterwand in de industriekelder. Voor de klapstoelen is een mobiele trolley gemaakt. De overblijvende bergruimte is nu provisiekast en aan de voorkant ontstaat extra museale ruimte.

Twente Samen Sterk

In deze tijd van crisis ontstaan er meer initiatieven waaruit de Twentse saamhorigheid en noaberschap nog eens duidelijk wordt. Samen sterk tegen de strijd tegen Corona.

Aangescherpte noodverordening van kracht in Twente

De plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Twente, Arjen Gerritsen, heeft op donderdag 26 maart de aangescherpte noodverordening ondertekend. Met deze noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de aangescherpte maatregelen met betrekking tot samenkomsten, evenementen en contactberoepen die op 23 maart door het kabinet zijn afgekondigd. De aangescherpte maatregelen hebben als doel de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Gekochte kaarten: Oorlog, offers & gewin.

Inmiddels is er actie ondernomen wat betreft de gekochte kaarten van het toneelstuk Oorlog; offers & gewin. Zoals eerder gecommuniceerd krijgt iedereen het geld terug.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer