Rijssen

Ondernemend sinds 1243

De stad Rijssen verkreeg al in 1243 stadsrechten en heeft een enerverende en ondernemende geschiedenis. Als handelsstad behoorde Rijssen, vanwege de strategische ligging, zelfs enige tijd tot de Hanzesteden en is de jute industrie van enorm belang geweest voor de Rijssense economie. Daarnaast waren er vroeger veel steenfabrieken in Rijssen en slingerden de locomotiefjes van het Rijssens Leemspoor door het ’Hollands Schwarzwald’ om keileem te vervoeren. Vandaag de dag kunnen toeristen een ritje over dit smalspoortraject maken. Tegenwoordig zijn het vooral de lokale ondernemers die Rijssen populair maken onder winkelliefhebbers. De jongste ondernemertjes zijn in de zomermaanden te vinden op de alom bekende Lommerdmarkten. Maar ook op cultuur- én natuurgebied valt er in deze Twentse stad van alles te ondernemen.

Wat je niet mag missen

 1. De leukste winkels

  Rijssen is een middelgrote Twentse winkelstad met en ruim winkelaanbod, goed voor een gezellig dagje winkelen.

 2. Enterse Zomp "Regt door zee"

  Ervaar de Regge

  De Regge is door de eeuwen heen bevaren door Enterse zompen, platbodems die aan weinig water genoeg hadden. In 1986 is weer een echte zomp gebouwd de ‘Regt door Zee’, die plaats biedt aan 25 personen.

 1. Eten & Drinken

  Gaat u een dagje naar Stad Rijssen dan heeft u keus uit verschillende horecagelegenheden.

 2. Markten

  Iedere maandag en zaterdag is er markt in het centrum van Rijssen.

Maak kennis met Jan met de Panne en Soare het Eiervrouwtje

Rijssen is een stad met een lange historie met vele verhalen. In elke straat en elke steeg valt wel wat te vertellen. De stadswandeling van Rijssen leidt u langs de meest bezienswaardige plekken en laat u onder andere kennis maken met Jan met de panne en Soare het Eiervrouwtje. De wandelroute begint in het centrum op het Schild bij de Hervormde Schildkerk en is bijna zes kilometer.

De Stadswandeling is o.a verkrijgbaar bij Tourist Info The Read Shop

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer