Gemeente Rijssen-Holten

Rijssen-Holten ligt centraal in Oost-Nederland en is de ideale uitvalsbasis om de regio's Salland, Twente en de Achterhoek te ontdekken. De combinatie van de prachtige ligging én de goede bereikbaarheid maken van Rijssen-Holten, met de Holterberg, letterlijk een Top locatie in de regio.

Stad Rijssen
De stad Rijssen heeft een rijke en ondernemende historie. Het Rijssens Museum vertelt onder andere het verhaal van de jute- en steenindustrie in Rijssen en aan de voet van de Rijsserberg kunt u een ritje in een treintje maken op het traject van een oud smalspoor. Hierover vervoerden ruim een eeuw geleden de steenfabrieken hun grondstoffen. Maar ook het Parkgebouw dat 'ter onderhoud en vermaak van de arbeiders' in 1914 gebouwd is, buist nog altijd van de culturele activiteiten en is een bezoek meer dan waard.

Winkelen in Rijssen
Het centrum van Rijssen biedt u een gevarieerd en ruim winkelaanbod voor een gezellig dagje winkelen. De stad is makkelijk bereikbaar en biedt volop gratis parkeergelegenheid. Veel toonaangevende zaken bepalen het beeld van Rijssen en er zijn met name veel modewinkels. Daarnaast zijn er regelmatig leuke activiteiten en evenementen in het centrum zoals de regionaal bekende lommerdmarkten in de zomervakantie.

Heerlijk Holten
Het dorp Holten, aan de voet van de Holterberg, is van oudsher een trekpleister voor toeristen en een ideale uitvalsbasis voor een actief dagje uit. In de dorpskern zijn verschillende terrasjes te vinden en regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. In het Kulturhus van Holten is de Tourist Info gevestigd waar u terecht kunt voor uitgebreide toeristische informatie. Tevens kunt u in Holten prima uw boodschappen doen bij een van de grote supermarkten of even snuffelen in de lokale winkels.

Interactieve kaart Gemeente Rijssen-Holten

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer