Rijssen-Holten beleef je samen!

Ben je een stadsmens of een buitenmens, een bewoner of bezoeker, laat je inspireren op deze website van Toerisme Rijssen-Holten. Je vindt hier volop informatie en activiteiten om je vrije tijd samen met vrienden, kennissen of familie door te brengen. Combineer een gezellig dagje winkelen met een bezoek aan de culturele driehoek van Rijssen. En wat dacht je van een fietstocht door het Twents Reggedal! Zoek je het liever wat hogerop? Op de Holterberg, de bekendste ‘berg’ van de Sallandse Heuvelrug, is van alles te beleven. Pak een terrasje op het Holterbergplein of beneden in het altijd gezellige fietsdorp Holten dat overigens één keer per jaar helemaal in de ban is van de internationale Triathlon Holten. Je ziet het, in Rijssen-Holten is genoeg te beleven. Dus surf lekker over onze website en maak er samen een mooie dag van, want Rijssen-Holten beleef je samen.

 1. Winkelstad Rijssen

  Net even anders

  Winkelstraten lijken tegenwoordig steeds meer op elkaar. Rijssen doet daar gelukkig niet aan mee, want in deze Twentse stad zijn er lokale winkels in overvloed. Wel zo leuk en net even anders.

 2. Fietsdorp Holten

  Ga toch fietsen

  Holten met de Holterberg is al decennia lang een toeristische trekpleister in Oost -Nederland. Veel toeristen komen speciaal naar Holten om op de fiets de regio’s Salland, Twente en zelfs de Achterhoek te ontdekken.

 1. Natuurmuseum Holterberg

  Ontdek, beleef en bewonder

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen.

 2. De Holterberg

  Toplocatie in Salland

  De Holterberg is de bekendste berg van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Bovenop de Holterberg vindt u het gezellige Holterbergplein. Vanaf hier loopt ook een mooie wandeling naar het uitzichtpunt.

 3. Sallandse Heuvelrug

  Bergen vol beleving

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug met haar dynamisch landschap biedt ongekende mogelijkheden voor zowel natuurliefhebbers, recreanten als buitensporters.

 4. Canadese Begraafplaats

  For all generations

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

 1. Parkgebouw Rijssen

  Voor iedereen

  Het culturele hart van Rijssen, voor iedereen. Nog steeds wordt de ‘Oude Dame’ en haar omgeving gebruikt voor theater en filmvoorstellingen, congressen en andere culturele doeleinden.

 2. Pelmolen Ter Horst

  met de Enterse Zomp

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen.

 3. Kasteel De Oosterhof

  Rijssens Museum

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

 4. Leemspoormuseum Rijssen

  Smalspoortraject

  Aan de voet van de Rijsserberg, ligt een smalspoortraject van zo'n 100 jaar geleden waarover de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. Je kunt hier tegenwoordig de werkplaats bezichtigen en een ritje maken door het bos.

 1. Kinderboerderij Dondertman

  Het leukste uitje van Overijssel

  Deze kinderboerderij heeft heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s in Cato’s ruime knuffelhuis. In de knuffelwei kun je schapen en geiten aaien. Voer is verkrijgbaar in het Boshuus of aan de kassa.

 2. Bos van Daantje Das

  Horen, zien, voelen en ruiken

  Natuurlijk, ecologisch belevingsbos op de Holterberg waar kinderen spelenderwijs leren over de natuur.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer