Bouwbedrijf Ter Steege BV

Adres
Postbus 218, 7460AE Rijssen

Bouwbedrijf Ter Steege BV

Toen de overgrootvader van de huidige directeur in 1911 besloot om in samenwerking met een kennis "enig onderhoudswerk" voor particulieren uit te voeren, werd de basis gelegd voor wat Ter Steege Bouw Rijssen nu is.

Uit de verhalen is bekend hoe moeilijk het is geweest om in een tijd van grote nationale en internationale spanningen te starten met iets waarvan iedereen zei: "zeukt toch wat aans" (zoek toch wat anders). Toch werd er doorgezet.

Ook vroeger was het een probleem de opdrachten op elkaar af te stemmen. De tijden werden zelfs zo moeilijk, dat men ernstig overwoog er mee te stoppen. Maar juist op dat moment ontving Ter Steege een opdracht voor het zagen van bomen tot afrasteringspalen voor de gemeente Rijssen. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het normale leven weer geleidelijk op gang: de compagnon haakte af en het bedrijf kreeg versterking in de vorm van drie zonen. Er moest hard worden gewerkt om brood op de plank te krijgen en te houden. De Tweede Wereldoorlog ging aan de Ter Steeges niet ongemerkt voorbij. Voor de vrijheid waarvan wij nu genieten, werden ook door de familie Ter Steege offers gebracht.

Na de oorlog, in 1946, werd met drie zonen een vennootschap onder firma opgericht. Toen reeds is gebleken hoe waardevol het is om een goede naam te hebben. De Ter Steeges stonden bekend als eerlijke bouwers. Hoewel er in de volgende jaren zowel hoogte- als dieptepunten waren, bleef het bedrijf groeien.

In 1965 werd aan de buitenkant van Rijssen een nieuw kantoor met werkplaats gebouwd. Het oude onderkomen, verdeeld over twee plaatsen, voldeed niet meer om het bedrijf efficiënt te laten draaien. Al spoedig daarna werd de firma een besloten vennootschap en werd de directie uitgebreid met de voormalig directeur Arend Jan ter Steege.

Met ingang van 1 januari 1998 is het kantoor verhuisd naar de huidige locatie aan de Reggesingel 32. In dit fraaie pand zijn naast Ter Steege Bouw Rijssen ook Ter Steege Holding en Ter Steege Vastgoed Rijssen gevestigd.

Per 1 januari 2007 is de vierde generatie Ter Steeges aan het roer gekomen, met Hans ter Steege als algemeen directeur van de Bouw- en Vastgoeddivisie.

Ter Steege Bouw Rijssen is een werkmaatschappij binnen deze bouwdivisie van de Ter Steege Groep en is in de achterliggende jaren uitgegroeid tot een modern bedrijf met zo'n 125 medewerkers. De gehele Ter Steege Groep telt inmiddels zo'n 900 medewerkers.

De bundeling van krachten binnen de groep komt in het logo tot uitdrukking door een geavanceerd lijnenspel. De lijnen staan voor de diverse werkmaatschappijen die allen op dezelfde wijze verbonden zijn met de Ter Steege Groep. De logo's staan letterlijk tussen het lijnenspel. Het illustreert dat de werkmaatschappijen zelfstandig opereren, maar binnen de kaders en dus de Waarden en Principes van de Ter Steege Groep. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht, kennis en kwaliteit van de Ter Steege Groep mét behoud van eigen identiteit.

Anno 2011: het moment van het 100-jarige jubileum van de Ter Steege Groep. We vieren ons eeuwfeest onder het motto ‘100 jaar met elkaar’. Dat verwoordt precies waar we voor staan. De bedrijven van onze groep zetten in op goede samenwerking met hun klanten. ‘Met elkaar’ geeft ook uitdrukking aan de samenwerking van de bedrijven en de mensen binnen onze groep. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en daar willen we naar handelen. Daarom investeren we veel in goede werkomstandigheden, in persoonlijke ontwikkeling en in de aantrekkingskracht van onze bedrijven op jong talent. Want hoe mooi het ook is om terug te kijken: we blijven ons richten op de toekomst. Een toekomst waar we met elkaar vorm aan geven!

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer