Kei-leuk! Stenoloog Martin Doorman komt naar het Natuurmuseum.

locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Doorman verzamelt en slijpt al meer dan 30 jaar mineralen en edelstenen. Heb je zelf een mooie steen gevonden? Neem deze dan mee om te laten determineren.

Woensdag 14 en 21 oktober komt Doorman naar het Natuurmuseum Holterberg natuurstenen slijpen op het Holterbergplein.

Gewone stenen verbergen vaak de mooiste fossielen of mineralen. Doorman kan er alles over vertellen. Iedereen die een mooie steen heeft gevonden kan deze meenemen om te laten determineren. Soms worden er bijzondere stenen ontdekt!

Natuurlijk is het ook leuk om een kijkje in het Natuurmuseum te nemen. In het museum vind je de natuurdiorama’s en een collectie van meer dan 1000 opgezette dieren.

In de expositieruimte loopt momenteel de indrukwekkende expositie “Schedels en botten.” De gevarieerde expositie bevat een aantal bijzondere items. Van de fragiele schedel van een huismus tot het zeldzame exemplaar van een tuimelaar. Het puntgave skelet van een foxhond koeien, paarden, een groot aantal verschillende geweien en ook de mens ontbreekt niet. Heel bijzonder, zeker voor kinderen, is de magische spiegel. Kom zelf op de grote, rode knop drukken en verwonder je!

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer