Phion - Barokensemble met Erik Bosgraaf

prijs
€ 22,50
locatie
Parkgebouw Rijssen, Rijssen

Blokfluit-virtuoos Erik Bosgraaf en een ensemble van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, spelen de mooiste concerten van Bach, Telemann en Vivaldi. Een prachtig samengestelde selectie werken uit de 18e eeuw, waarbij zelfs de sopranino, de allerkleinste blokfluit, zich laat horen. Een fluitconcert om ten volle van te genieten.

Wie ‘blokfluit’ zegt, zegt onmiddellijk ‘Erik Bosgraaf’. Verslingerd is hij aan zijn instrument: ‘voor mij is de blokfluit de puurste vorm van expressie.’ Hij kan er bijna alles mee spelen: oude muziek, moderne muziek, filmmuziek, jazz, te veel om op te noemen. Hij behoort tot de meest virtuoze blokfluitisten van onze tijd en kreeg in 2011 zelfs de fel begeerde Nederlandse Muziekprijs. Met een ensemble van Phion speelt Erik Bosgraaf een prachtig samengestelde selectie werken uit de 18e eeuw met de blokfluit in de hoofdrol.

Schitterende soloconcerten van Bach en Vivaldi komen voorbij. Van die laatste klinkt het beroemde concert voor de sopranino, het allerkleinste blokfluitje dat er bestaat. Erik Bosgraaf speelt niet alleen. Met Peter Verduyn Lunel speelt hij van Telemann het Concert voor fluit en blokfluit, een bijzonder werk waarin de componist de subtiele verschillen tussen de blokfluit en de dwarsfluit laat horen. Ter afwisseling speelt het hele ensemble de majestueuze Orkestsuite nr. 1 van Bach.

Erik Bosgraaf - blokfluit en muzikale leiding Peter Verduyn Lunel - fluit

J.S. BachBlokfluitconcert in G TelemannDubbelconcert voor blokfluit, fluit en strijkers J.S. BachOrkestsuite nr. 1 VivaldiBlokfluitconcert in C

Tickets

in verband met de beperkte ruimte in de zaal door de anderhalve meter maatregel, kunt u slechts 2 tickets per keer boeken. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen, vandaar dat wij volwassenen- en jeugdtickets apart aanbieden. Wilt u meer of zowel jeugd- als volwassenen-tickets kopen, boekt u dan nogmaals. Komt u uit één gezin, geeft u dit dan aan bij het boeken, dan placeren wij u naast elkaar. De plaatstoewijzing wordt door ons gedaan. Wanneer u hier nog vragen over heeft, of er niet uit komt, neemt u dan telefonisch contact met ons op (0548-544140).

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer