navigatie overslaan
Kasteel de Cloese

John Töpfer

Kasteel De Cloese in Lochem kent een turbulente geschiedenis. Nadat de pastoor van Lochem het huis in 1520 in een bocht van de Berkel liet bouwen, wisselde het in de loop der jaren vele malen van eigenaar en onderging het drie keer een totale metamorfose. Bovendien vervulde het verschillende functies, van vrouwenklooster tot politieschool.

+ 1 foto's

Onlangs werden het huis en een deel van het landgoed geschikt gemaakt voor particuliere bewoning. John Töpfer deelt zijn unieke kennis over 500 veelbewogen jaren van Kasteel De Cloese graag met u tijdens deze interessante lezing! Na afloop is het boek ‘De Cloese. Havezate aan de Berkel’ te koop, waarvan hij een van de auteurs is.

Een Corona-proof Kulturhus De gezondheid van u als bezoeker, van onze huurders en onze vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Daarom volgen wij de richtlijnen die het RIVM voorschrijft, en vragen wij u als trouwe bezoeker deze ook te volgen.

  • Heeft u klachten? Blijf thuis!
  • Hou 1.5 meter afstand en geef elkaar de ruimte
  • Ontsmet uw handen bij binnenkomst en na een toiletbezoek
  • Volg de aanwijzingen op van de Kulturhus-medewerkers
  • Kom met maximaal 2 personen naar het Kulturhus, of met uw huishouden
  • Zorg goed voor uzelf, en voor elkaar!

Voor de diverse evenementen die plaatsvinden in het Kulturhus, gelden op maat gemaakte afspraken met de organiserende partij. Kijk daarom goed bij het evenement waar u naar toe gaat, wat u mag verwachten, en welke andere richtlijnen er zijn. Kijk ook voor aanvang van het evenement waar u heen gaat op onze website, om te kijken of de laatste richtlijnen nog gelden of zijn aangepast.

Extra richtlijnen bij deze lezing

De ticketverkoop sluit 2 werkdagen voor aanvang van de lezing. Wees er op tijd bij, er is géén deurverkoop.

De inloop start om 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur. Bij de inloop van de lezing krijgt u een direct een plaats toegewezen in de zaal. Volg de instructies van de organisatie en Kulturhus-medewerkers op.

Bij de inloop wordt er koffie en thee geserveerd in de zaal, op uw toegewezen plaats.

Uw jas en tas neemt u mee in de zaal naar uw plaats. Kom niet te vroeg, en het verzoek na de lezing ook het Kulturhus zo snel mogelijk te verlaten. Een plaats reserveren bij Tastoe is uiteraard mogelijk.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50

Donateurs K&C: € 10,00