navigatie overslaan
Expositie

Kunst in het Kulturhus

Expositie Carin van Hout, duo- expositie van Ans Engbers en Gerard Snippert en 'In de voetsporen van dokter Nagelhout'

+ 6 foto's
  • Duo- expositie van Ans Engbers en Gerard Snippert, 6 februari - 1 april 2020

Ans Engbers en Gerard Snippert hebben met eigen kunstwerken een boeiende expositie ingericht in het Kulturhus in Holten. Beide amateurkunstenaars maken overwegend realistische werken in olieverf al worden abstracte vormen in sommige schilderijen ook niet vermeden. De combinatie van verschillende stijlen levert een interessante en afwisselende expositie op. Enkele kunstwerken van Gerard Snippert hebben een specifieke Holtense locatie als onderwerp. Ans maakt daarnaast ook beeldhouwwerken waarvan er enkele in de expositie worden getoond. Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

  • In de voetsporen van dokter Nagelhout, 8 februari - 9 mei 2020

Frédérique Zweers is in haar praktijkjaren in Holten geïnspireerd geraakt door de passie en liefde voor de kunst van haar “voor – voorganger” dokter Nagelhout. Zij heeft een aantal kunstenaars uit de praktijk van dokter Nagelhout gekend. Vanuit die kennis en ervaringen heeft zij een expositie samengesteld met werken van deze voor haar dierbare schilders, omlijst met beelden van andere kunstenaars uit haar praktijkgebied Holten. Er zijn o.a. werken van de Holtense kunstenaars Kees Stoop, Kees Bos en Riemko Berends te zien.

  • Nagelhout Fashion Time, 15 mei - 26 september 2020

Waerdenborchleerlingen in vier en vijf vwo hebben voor het vak handvaardigheid een bijzondere modecollectie gecreëerd: Nagelhout Fashion Time.Elke leerling mocht een schilderij kiezen uit de rijke collectie van de stichting Nagelhout, om daar vervolgens een kostuum bij te ontwerpen. Dat proces begint bij schetsen. Uit deze schetsen hebben de klassen gezamenlijk het beste idee van elke leerling gekozen. Deze ideeën werden het uitgangspunt voor deze unieke expositie. Nagelhout Fashion Time zal op vrijdag 15 mei worden geopend door de heer Marcel ten Vergert, de rector van de Waerdenborch.

Wanneer

7 apr - 9 mei 2020
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur