UP! (incl. gratis inleiding)

door Yora Rienstra

prijs
€ 20,00
locatie
Parkgebouw Rijssen, Rijssen

UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer.

In samenwerking met ZorgAccent. Opvolger van PAAZ!

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet? Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan.

Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

GRATIS INLEIDING Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller... Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!

De inleiding begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. De voorstelling begint vervolgens om 20.00 uur. Wilt u de inleiding bezoeken, geeft u zich dan op via telefoonnummer 0548-544140 of mail naar info@parkgebouw.nl (naam, telefoonnummer, emailadres en aantal personen). Uw ticket voor de voorstelling is tevens uw entreebewijs voor de inleiding.

Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer