Prof. Dr. Ben Feringa (uitverkocht)

De kunst om klein te bouwen

prijs
gratis
locatie
Kulturhus Holten, Holten

In 2016 ontving Professor Feringa, Hoogleraar Chemie en Nanotechnologie RU Groningen, de Nobelprijs voor de chemie voor zijn ontdekking en ontwikkeling van de “kleinste” machine : een nano-machine.

Deze moleculair kleine machines kunnen door middel van UV-licht geactiveerd en gestuurd worden. Talloze toepassingen worden daarmee in de toekomst mogelijk, zoals de afgifte van medicijnen in het lichaam (target medication) en het op molecuul niveau in een zeer vroeg stadium detecteren van ziektehaarden en/of weefselveranderingen, een fascinerende toekomst in onder meer de geneeskunde zowel diagnostisch, therapeutisch en curatief. Professor Feringa ontving in 2016 voor zijn baanbrekende werk op dit terrein de Nobelprijs voor de chemie.

Alle lezingen zijn dankzij sponsoring door de Gemeente Rijssen-Holten, de Rabo Bank Noord-West Twente en Topicus gratis voor iedereen toegankelijk. De organisatie is in handen van Holten Science.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer