Actueel

 1. Avondwandeling; het donker tegemoet

  De gidsen van het Natuurmuseum Holterberg nodigen je uit donderdag 23 juli en 06 augustus mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21:00 en start bij het Natuurmuseum.

 2. Sallandse Heuvelrug

  BERGEN VOL BELEVING - Rondom Rijssen-Holten bieden Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal bergen vol beleving. Je vindt er glooiende bossen, uitgestrekte heidevelden met indrukwekkende vergezichten en natuurlijk de Overijsselse rivier de Regge.

 3. Alpenwatersalamanders op de Holterberg

  Medewerker Mervin Goossen van Natuurmuseum Holterberg keek vreemd op toen hij afgelopen weekend in een modderpoel in het bos van alles zag bewegen. Het bleken een groot aantal salamanders te zijn, heel donker van kleur.

 4. Kinderboerderij Dondertman weer open

  Kinderboerderij Dondertman heeft de deuren na twee en een halve maand weer geopend. Door de coronacrisis konden de speeltuin en de dieren niet worden bezocht. Personeel en vrijwilligers hebben lang naar de kinderen uitgezien.

 5. Leemspoor gaat weer van start

  De treintjes rijden weer op het Leemspoor in Rijssen. Reizigers kunnen plaatsnemen in de treinstellen die de 1190 meter lange route door het bos afleggen. ''Met gepaste afstand, want alle coronamaatregelen moeten natuurlijk in acht worden genomen'', zegt kartrekker Gerrit Averesch.

 6. Vragen en antwoorden over recreatie en toerisme (update 29 mei)

  De veiligheidsregio Twente heeft voor zowel recreanten als ondernemers vragen en antwoorden op een rijtje gezet over recreatie en toerisme in Twente. De Rijssen-Holten valt als Twentse gemeente onder deze veiligheidsregio en de informatie hieronder geldt voor de gehele gemeente.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer