Actueel

 1. Wereldtijdboom verrassend sluitstuk Wereldtijdpad

  ‘Een mens zonder geschiedenis is als een boom zonder wortels’. Deze tekst staat op een van de zijden van de Wereldtijdboom. De forse sculptuur is recent op zijn plek getakeld. Dat gebeurde op het plein voor station Holten. Sinds de ingebruikname in 2009 is het Wereldtijdpad – de unieke wandelroute/tijdlijn tussen Rijssen en Holten – elk jaar met een jaarpaal uitgebreid. Telkens kreeg een andere jonge kunstenaar de opdracht een kubusdrager te ontwerpen met als resultaat een kleine kunstroute in hartje Holten.

 2. Natuurmuseum Holterberg op MuseumTV

  MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Je ziet wat er achter de schermen van je favoriete museum gebeurt. De presentatoren nemen je mee door het natuurmuseum met rijke achtergrondverhalen.

 3. Wereld Natuur Fonds fotowedstrijd voor kinderen

  Het Wereld Natuur Fonds organiseert een online fotowedstrijd voor kinderen. Het thema is ‘Herfst’. Tussen 15 en 30 oktober kunnen kinderen t/m 17 jaar hun mooiste foto’s insturen. De winnende foto’s worden feestelijk onthuld in het Natuurmuseum Holterberg waar ze een jaar lang tentoongesteld worden.

 4. Korhoenders op de Sallandse Heuvelrug, de stand van zaken

  Het korhoen (Tetrao tetrix) is bijna uitgestorven in Nederland: de laatste korhoenders in ons land zijn te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Paul ten Den is in opdracht van Staatsbosbeheer al bijna 35 jaar betrokken bij de monitoring van deze korhoenpopulatie. Hij vertelt over de actuele situatie.

 5. Recreatiekrant Rijssen-Holten

  De Recreatiekrant Rijssen-Holten is een bron van informatie over bezienswaardigheden en mogelijkheden voor toeristen en bewoners van Rijssen en Holten.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer