Ezeltochten bij Dondertman, speciaal voor het gezin!

Vanaf kinderboerderij Dondertman wandel je met de gids over boerenlandweggetjes, langs landerijen in de richting van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De ezels bepalen het tempo mede daardoor werkt de tocht heel ontspannend. Eilko vertelt tijdens de wandeling over het gedrag van de ezels. Er wandelen van allerlei verschillende soorten en maten ezels mee, en sommige ezels dragen een traditioneel juk.

Twee verschillende tochten

Inmiddels biedt Kinderboerderij Dondertman twee verschillende tochten aan, namelijk een tocht van 10 km: “Uitkijkpunt de Holterberg” en een kortere tocht van 5 km: “Old Minneke”.

Tocht - Uitkijkpunt de Holterberg

Deze prachtige tocht van 3.5 uur naar het uitkijkpunt op de Holterberg (55 meter) is een ware belevenis als je van wandelen, rust, natuur en van ezels (dieren) houdt! Tijdens de pauze op het hoogste punt, bij een picknickhutje kun je genieten van je lunch. Het uitzicht over een groot gedeelte van Salland is fantastisch, neem vooral de tijd om te genieten van de rust en de ruimte om je heen!

Tocht - Old Minneke

De kortere tocht “Old Minneke” is genoemd naar een verhaal (sage), de heks Old Minneke op de Holterberg. Een super leuke afwisselende wandeling van 2 uur langs boerderijen, via de steile Heksenweg omhoog door het bos en het heideveld. Maar je inspanning wordt beloond, op het uitkijkpunt kun je genieten van een prachtig vergezicht! Daar kun je even bijkomen op het bankje en genieten van je lunch. Vervolgens wandel je in de richting van het Numerdal, een zandkuil waar Old Minneke zou hebben geleefd. Nieuwsgierig naar de Sage? lees deze op: Visit Twente

Uitbreiding van de tocht

Deze tocht is uit te breiden met een ervaren verhaal verteller bij het Numerdal. Op een boeiende manier word je meegenomen in het spannende verhaal van heks Old Minneke. Informeer naar de mogelijkheden bij Kinderboerderij Dondertman, telefoon 0548-361169.

Meer informatie

Wil je meer weten over de twee tochten? Ga dan naar de website van Kinderboerderij Dondertman.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer