Kaarsenceremonie zonder publiek op kerstavond

Dit jaar zal het gebied rondom de Canadese Begraafplaats in Holten tijdelijk worden afgesloten tijdens het plaatsen van de kaarsen.

Traditie

Traditiegetrouw plaatsen scholieren van de Holtense basisscholen jaarlijks op kerstavond kaarsen bij de graven van alle gevallenen die op de Canadese Begraafplaats in Holten begraven liggen. Dit jaar zal door de huidige coronamaatregelen deze ceremonie helaas niet plaats kunnen vinden met publiek erbij.

Plaatsen van kaarsen door de organisatie

Het bestuur van de Stichting Viering Nationale Feestdagen (SVNF) spijt het zeer dat ze dit jaar geen herdenking kunnen organiseren. “Het zou onverantwoord zijn om met zeer veel bezoekers deze avond samen te zijn.” De organisatie is nu voornemens om op 24 december de kaarsen zelf bij de graven te plaatsen. Tijdens het plaatsen van de kaarsen is het gebied rondom de begraafplaats tijdelijk afgesloten voor het publiek. Vanaf 17.00 uur mag men, met inachtneming van de gestelde coronamaatregelen en op eigen risico, de Canadese begraafplaats bezoeken om de gevallenen te eren en de herinneringslichten te zien branden.

Foto: Jan Paalman

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer