Wintergasten en winterslapers bij het Natuurmuseum Holterberg

Sneeuw kunnen we niet beloven maar een mooie kerst wordt het zeker op de Holterberg. Er is van alles te beleven bij het Natuurmuseum.

Nature Experience

Kinderen kunnen in de kerstvakantie (21, 22, 28 en 29 december 2020) op “Nature Experience” in het bos van Daantje Das. Een schatkaart brengt je langs allerlei leuke en spannende opdrachten. Je leert van alles over de winterslapers op de Holterberg. Bosdieren zoals egels en dassen, hagedissen en slangen hebben het namelijk goed bekeken; zij brengen de winter slapend door in een warm holletje en worden pas weer wakker als het lente is.

Een Winter-uitbuikwandeling

Op zondag 27 december 2020 organiseert het Natuurmuseum een winteruitbuikwandeling. Geschikt voor het hele gezin. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start bij het Natuurmuseum. De gids neemt u mee over de Heksenweg. De Heksenweg dankt zijn naam aan Old Minneke, een van de witte wieven die lang geleden het Numendal onveilig maakte. U komt langs een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht. Onderweg zijn de verhalen van de gids net zo afwisselend het landschap.

Meer weten? Bekijk de agenda.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer