Natuurmuseum Holterberg op MuseumTV

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Je ziet wat er achter de schermen van je favoriete museum gebeurt. De presentatoren nemen je mee door het natuurmuseum met rijke achtergrondverhalen.

Met dank aan de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds viel deze zomer de eer te beurt aan Natuurmuseum Holterberg. Een filmploeg van MuseumTV kwam naar Holten voor opnames.

Geschiedenis

Anton van Beek en Truus Klink vertellen over de bijzondere geschiedenis van het het museum, de elf diorama’s en het preparen van dieren. De geschoten beelden worden afgewisseld met uniek beeldmaterieel van de oprichters Kees en Piet Bos.

Het Bos van Daantje Das

Ze nemen de kijker mee naar het Bos van Daantje Das. Drie enthousiaste bezoekertjes springen rond op het Groote Kikkerpad.

De documentaire eindigt met sfeerbeelden van de bloeiende heidevelden op de Holterberg. Je kunt hier heerlijk wandelen. “Maar,” zoals Anton treffend eindigt, “als je wandelt zal je wellicht heel wat dieren missen. In het Natuurmuseum kun je binnen zien wat er buiten aan de aandacht is ontsnapt.”

Bekijk hier de documentaire!

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer