Natuurmuseum Holterberg heropent op 1 juni

Vanwege Corona moest Natuurmuseum Holterberg voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog de deuren sluiten. Dit is in 82 jaar nooit voorgekomen.

Anton van Beek van het natuurmuseum: “Dit jaar bestaat ons museum 82 jaar. Daarmee zijn we één van de oudste musea van Overijssel. En we hebben natuurlijk heel veel meegemaakt in onze lange geschiedenis.
Van brand bij de buren tot een bezoek van Prins Bernard, die ons daarna een schitterend cadeau stuurde. Maar we hebben nog nooit de deuren gesloten gehouden voor bezoekers.”

“OK,” corrigeert Van Beek zichzelf, “In de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog was het museum door de Duitsers gevorderd en hebben we geen bezoekers kunnen ontvangen.”

Het hele team is blij en opgelucht dat 1 juni de deuren weer open kunnen. “Het voelt als een enorme verademing. 1 april is normaal de opening van het seizoen. Dan wordt het weer echt lekker druk. En ontstaat weer dat persoonlijke contact met bezoekers waar we bekend om staan. Daar ben je met z’n allen helemaal op ingesteld. Dan is thuis zitten lastig hoor!”.

Het museum wordt Corona-proof gemaakt met een verplichte routing, ontsmettingsmogelijkheden en mogelijk een extra kassa voor de museumshop.

Maar de belangrijkste wijziging is dat bezoekers vanaf 1 juni vooraf online een kaartje met een starttijd moeten kopen op de site van het museum.

“Dat is een verplichting van de overheid. Begrijpelijk, op die manier kunnen we de capaciteit ook goed in de grip houden. Er staat nu een compleet ticketing systeem op onze site. Dat is een fikse investering. Maar: we hebben er ook een fantastische nieuwe site aan overgehouden. En dat stond al een hele tijd op onze verlanglijst”.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer