Vragen en antwoorden over recreatie en toerisme

Wilt u op vakantie naar een camping of vakantiepark in Rijssen-Holten en u heeft vragen over wat wel en niet mag lees dan onderstaande vragen met antwoorden van de veiligheidsregio Twente waaronder de gemeente Rijssen-Holten valt.

Moeten vakantieparken en campings dicht?
Nee. Vakantieparken en campings worden niet verplicht tot sluiting. Wel moeten alle gemeenschappelijke voorzieningen op de vakantieparken en campings dicht. Daaronder vallen de zwembaden, recreatieruimtes en gedeelde sanitaire voorzieningen. Daarnaast kan de voorzitter van de veiligheidsregio een vakantiepark of camping aanwijzen als verboden gebied. In dat geval moet het vakantiepark of camping sluiten.

Ik woon niet in Twente, maar heb een tweede huisje (of heb een huisje gehuurd) in een van de gemeenten in Veiligheidsregio Twente. Mag ik daar nog naar toe?
Dat mag alleen als het huisje eigen sanitaire voorzieningen heeft en u de algemene voorschriften rond samenkomsten en 1,5 meter afstand opvolgt.

Ik heb een stacaravan op een van de vakantieparken in de gemeenten van Veiligheidsregio Twente, mag ik daar nog naar toe?
Dat mag alleen als uw stacaravan eigen sanitaire voorzieningen heeft en u de algemene voorschriften rond samenkomsten en 1,5 meter afstand opvolgt.

Ik wil kamperen, mag dat?
Kamperen wordt sterk afgeraden, tenzij u volledig zelfverzorgend bent en daardoor niet aangewezen op de gedeelde sanitaire voorzieningen voor onder andere douchen, tandenpoetsen, (af)wassen en toiletgebruik. Het enige wat met ingang van 24 april toegestaan is, is het legen van een chemisch toilet op een stortplaats op het recreatieterrein of in een gebouw voor gedeelde sanitaire voorzieningen. Dit onder de strikte voorwaarde dat er geen gebruik wordt gemaakt van de andere voorzieningen in het gebouw.

Ik heb een caravan of camper met een eigen toilet, mag dat?
Dat mag alleen als u ook beschikt over een eigen badkamer/douche en dus niet bent aangewezen op de gedeelde sanitaire voorzieningen. Het is met ingang van 24 april wél toegestaan het chemisch toilet te legen op een stortplaats of in een gebouw voor gedeelde sanitaire voorzieningen. Dit onder de strikte voorwaarde dat u geen gebruik maakt van de andere voorzieningen in het gebouw.

Stel u wilt kort kamperen en u heeft eigen sanitaire voorziening. U hoeft geen gebruik te maken van de gedeelde voorzieningen, ook niet om een chemisch toilet te ledigen, mag dit dan?
Ja, dit mag volgens de noodverordening. Zolang geen enkele gedeelde voorziening gebruikt hoeft te worden. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. De campingeigenaar is verantwoordelijk voor het gedrag van de kampeerders.

Mag ik een vrijstaande kraan op de camping of het recreatieterrein gebruiken om water te tappen?
Een kraan die vrij staat van een gedeelde sanitaire voorziening mag worden gebruikt

Ik wil naar een groepsaccommodatie, kan dat?
Dat mag alleen als u daarnaartoe gaat met uw gezin (personen die een gezamenlijk huishouden voeren) en de groepsaccommodatie eigen sanitaire voorzieningen heeft.

Bron: VRTwente Foto: Vakantiepark De Lindenberg

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer