Triathlon Holten shirts helpen zorgmedewerkers bij verpleging Corona patiënten

De Triathlon Holten heeft een flink aantal sportshirts gedoneerd aan het Amsterdam UMC. Daar is onder verplegers vanwege de Corona bestrijding grote behoefte aan ademende (sport)shirts. Een Facebook-post van Mark Tuitert met daarin een oproep van verpleegkundige Floor Esvelt zorgde ervoor dat dit onder de aandacht kwam van de organisatie van de triathlon. De Triathlon Holten is blij het Amsterdam UMC hierin te kunnen ondersteunen en heeft haar direct een grote batch sportshirts van voorgaande edities doen toekomen.

In haar oproep op Facebook geeft Esvelt aan waarom de behoefte er is: "Tijdens het verplegen van Corona patiënten moeten wij langdurig allerlei schorten en mondmaskers op voor gemiddeld 6 uur achter elkaar om materialen te besparen. Dit is warm en benauwend, zeker ook omdat wij niet kunnen drinken tijdens deze 6 uur. Wij zijn op zoek naar iemand/organisatie die ons shirtjes kan sponsoren, het liefst van ademend materiaal om onder deze schorten te dragen."

Liefst grotere batches
In de video van Mark Tuitert licht Esvelt toe dat zij en haar collega's momenteel vooral behoefte hebben aan grotere batches t-shirts. Floor Esvelt: "We zijn dringend op zoek naar grotere aantallen ademende t-shirts, of eigenlijk sportshirts, in diverse maten voor zowel mannen als vrouwen. Het is super lief, we krijgen allemaal mensen die bijvoorbeeld 2, 3, 5 of 10 shirtjes willen leveren. Heel gaaf, we zijn met alles blij. Maar dat wordt heel lastig om dat allemaal te regelen voor ons, zeker ook aangezien we gewoon aan het werk moeten en voor de patiënten moeten zorgen."

Mart Tuitert schenkt First Energy Gum
Tuitert bezocht Floor Esvelt om een doos van zijn eigen First Energy Gum te schenken. Een kauwgom die sporters een langdurige energieboost, kracht en focus bezorgt. Ook naar kauwgom zijn Esvelt en haar collega's op zoek: "Omdat mondkapjes op het moment heel erg schaars zijn, mogen we eigenlijk maar één mondkapje per verpleegkundige en mondkapjes mogen zes uur op, dus dat betekent dat je zes uur lang niet kan drinken. Dus het is heel belangrijk dat we speeksel kunnen blijven aanmaken. En met een beetje energie erbij is dat natuurlijk helemaal mooi."

Ook de Enschede Marathon, partner van de Triathlon Holten, schenkt een batch t-shirts.

Ook een batch shirts doneren?
De inzamelingsactie wordt gecoördineerd door Floor Esvelt zelf. Niet het Amsterdam UMC, aangezien men daar momenteel vanzelfsprekend onwijs druk is. In de video van Tuitert doet Esvelt een oproep aan iedereen die een grotere batch sportshirts beschikbaar heeft. Zij kunnen met Floor Esvelt contact opnemen via fesvelt@hotmail.com, haar Facebook pagina of de Facebook pagina Corona Durf te vragen/helpen.

Bron: Triathlon Holten

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer