Bericht van burgemeester Hofland aan alle inwoners

Beste inwoners en ondernemers van Rijssen-Holten, De invloed van het coronavirus in onze gemeente, in ons land en over de hele wereld is groot. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. Dit heeft ongetwijfeld invloed op uw leven.

Wellicht maakt u zich zorgen. Dat kan ik mij goed voorstellen. We bevinden ons nu in roerige tijden. De komende weken zijn heel bijzonder en er gaan zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Ook krijgen we allemaal te maken met ongemakkelijke momenten. Ik wil u vragen om uw vertrouwen te houden, de adviezen op te volgen en kalm te blijven. Ik geloof in de daadkracht binnen onze gemeente. Deze narigheid brengt ons dichter bij elkaar en benadrukt ons noaberschap.

Zo ontstaan mooie initiatieven om elkaar te helpen. Dit zie ik bijvoorbeeld online, waar groepen worden opgericht om hulpvraag en -aanbod bij elkaar te brengen. Bent u slecht ter been of kunt u niet naar buiten? Schroom dan niet om uw buren of bekenden om hulp te vragen. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met de boodschappen doen, de vuilnis buiten zetten, een lift aanbieden of medicijnen voor u ophalen. Wees wel alert op onbekenden die hulp aanbieden.

Aan jongeren wil ik de oproep doen om ook om te kijken naar naasten. Bel vaker je opa of je oude buurvrouw. Of stuur een mooie kaart. Ik begrijp dat er op dit moment veel voor jullie wegvalt; school, sport, de horeca zit dicht en activiteiten worden afgelast. Toch wil ik jullie vragen om nu niet in te grote groepen bij elkaar te komen en voldoende afstand van elkaar te houden. We hebben jullie hulp nodig om het virus zo goed mogelijk in te dammen. Het is lastig, maar het is nu juist belangrijk om naast je eigen gezondheid ook zuinig te zijn op de gezondheid van anderen.

Ook onze ondernemers in Rijssen-Holten worden hard getroffen in deze periode. De situatie zorgt voor veel vragen en onzekerheden. Wij hopen dat de landelijke en lokale maatregelen voor verlichting kunnen zorgen. Meer informatie vindt u op: www.rijssen-holten.nl/coronamaatregelenondernemers.

Ik wil u ook meegeven om de autoriteiten te vertrouwen. Geloof niet alles wat er verteld wordt over het coronavirus. Helaas moeten we constateren dat er ook nepnieuws rondgaat. Betrouwbare informatie krijgt u van de Rijksoverheid, het RIVM, de GGD, de gemeente en via het journaal. Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Dit nummer kunt u dagelijks bellen van 8.00 tot 20.00 uur.

Het is nog onduidelijk hoelang het allemaal gaat duren en de situatie kan per dag veranderen. Pas daarom goed op uzelf en anderen, heb vertrouwen en help elkaar waar dat mogelijk is. Samen kunnen we het aan, samen pakken we het aan.

Tot slot wens ik iedereen veel sterkte en beterschap in deze roerige tijden.

Met vriendelijke groet,

Arco Hofland, burgemeester

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer