Volop activiteiten in de voorjaarsvakantie

ESPELO – Ook Kinderboerderij Dondertman biedt een afwisselend programma gedurende de voorjaarsvakantie. Verspreid over twee weken (t/m 1 maart) kunnen kinderen meedoen met tal van activiteiten, variërend van speuren, broodjes bakken tot een workshop timmeren.

Met het timmeren van voederhuisjes en mezenkastjes wordt vooruitgelopen op de komst van de eikenprocessierups. De brandharen van de rups zorgen voor hinderlijke last bij mens en dier. Door het ophangen van nestkastjes worden de vogels ingezet als natuurlijke vijand van de rups. Donderdag 20 en donderdag 27 februari staan daarom geheel in het teken van een workshop timmeren. Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen kinderen met hulp van vrijwilligers een voederhuisje of nestkastje timmeren. Afhankelijk van de grootte bedragen de kosten 6,50 of 7,50 incl. een vogelzoekkaart en ranja.

Bouwplezier Van zondag 16 tot en met maandag 24 februari is er naast de bouwblokken in de speelkelder extra bouwplezier in zaal de Hooiberg. Samenwerken met speciale platen en schijven, leren over vormen, twee- en driedimensionaal denken en bouwen. De resultaten kunnen sterk uiteenlopen: van een persoon tot bloem of dino.

Altijd populair is het broodjes bakken. Met knakworstje ertussen smullen maar. Kinderen kunnen er op dinsdag 18 en 25 feb voor terecht tussen 11:00 en 15:30 uur. Kosten 1,50. Ze kunnen eveneens meedoen met de Frozen speurtocht. Deelname 0,50. Gedurende de vakantie zijn er woensdag- en zaterdagmiddag pony- en/of ezelritjes en vrijdag- en zondagmiddag rijdt de Dondertman Express een ritje door de directe omgeving. Beide onderdelen kosten een euro. Kinderboerderij Dondertman is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Op vertoon van hun pas hebben donateurs vrij entree (max. 5 personen), individuele bezoekers betalen 4,00 entree (vanaf 2 jaar). Meer info op www.kb-dondertman.nl of Facebook.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer