Wandelgemeente van het jaar!

In 2012 is de wandelroute die over het Sallandse Huevelrug en de Holterberg gaat, uitgeroepen als de mooiste route van heel Nederland.

De gemeente Rijssen-Holten is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Burgemeester Arco Hofland ontving als prijs een bronzen beeld. De verkiezing is georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

De gemeente Rijssen-Holten is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente een groot wandelnetwerk in en rond het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug heeft opgezet en vanwege de aanleg van het unieke Wereldtijdpad en andere themawandelroutes. Rijssen-Holten beschikt over veel onverharde wandelpaden die regelmatig worden gecontroleerd. Bij één van de TIP's kunt u alle routes van het wereldtijdpad aanschaffen. Deze routes zijn thematisch in diverse jaren in elkaar gezet en er zijn dan ook meerdere routes door de gehele gemeente.

U kunt de route hier downloaden: Wandelroute van het jaar 2012

Ook de wandelroute in het Nationaal Park is bijzonder. De grotendeels onverharde zandpaden gaan over de enk naar de top van de Holterberg. Onderweg passeert de route het Centrum Mens en boom waar wichelroedetochten en verhalenwandelingen worden uitgezet. Na het hoogste punt op de Holterberg, daalt de route via de Canadese begraafplaats af naar het station dat aan de natuur grenst.

Overal in Nederland zetten gemeenten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland beoordeelt deze gemeenten in de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar. Het is de tweede keer dat een gemeente in Overrijssel in de prijzen valt. Vorig jaar won de gemeenten Tubbergen de verkiezing.

De winnende route hebben wij voor u ook op onze website geplaatst. Wij wensen u veel wandelplezier. Ook kunt u een bezoekje aan de gemeente Rijssen-Holten combineren met een overnachtiging in één van onze accommodaties.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer