Rijssen-Holten in vlogs en video's

Chris Zegers bezoekt de Sallandse Heuvelrug

3 op Reis

Chris Zegers bekent dat het oosten zijn favoriete deel van Nederland is. Overijssel, Drenthe en Gelderland vindt hij de mooiste provincies van Nederland. Zijn eerste stop is de Sallandse Heuvelrug, hier gaat hij mountainbiken met Rob Harmeling.

Rijssen-Holten beleef je samen

2 minuten inspiratie

De video 'Rijssen-Holten beleef je samen' laat in nog geen 2 minuten de veelzijdigheid van Rijssen-Holten zien. Activiteiten als mountainbiken, fietsen, wielrennen, hardlopen en varen en dat allemaal in een prachtig Sallands en Twents decor. Maar ook winkelen en natuurlijk een terrasje pakken horen bij Rijssen-Holten en vindt je terug in deze vlot gemonteerde video.

Ervaar het Reggedal

Neem even rustig de tijd 'Voor de Wind' en ervaar het Reggedal in deze prachtige sfeerimpressie van de Regge tussen Rijssen en Enter met de Enterse Zomp en natuurlijk Pelmolen ter Horst. Stap aan boord bij de "Regt door Zee" en vaar mee terug in de tijd over de Regge richting de Pelmolen in Rijssen. Hier zie je hoe de molenaar in de olieslagerij olie van kool- en lijnzaad maakt.

Tip: Combineer een bezoek aan Pelmolen ter Horst met een vaste of bijzondere vaartocht met de Enterse Zomp.

Voor de wind

Museum TV

Natuurmuseum Holterberg

Museum TV bezocht in de zomer van 2020 Natuurmuseum Holterberg en maakte een leuke mini documentaire over dit unieke museum wat het verhaal verteld van de natuur en Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap in Europa. Natuurmuseum Holterberg heeft 11 levensgrote diorama's waar dieren in natuurlijke houding instaan.

Meer informatie over het Natuurmuseum vind je hier

Rijssen in the spotlight 2018

775 jaar Stad Rijssen

‘We waren al langer op zoek naar een evenement waarmee we de cultuurhistorie van Rijssen konden verbinden met het koopcentrum’, vertelt Rolf Halverhout. ‘De oproep van de gemeente voor jubileumactiviteiten begin dit jaar bracht ons op het idee om Rijssen echt een keer voor het voetlicht te brengen. We zijn begonnen met een lijst van gebouwen en objecten die in aanmerking komen om uitgelicht te worden’, vult Leonie Blaauwgeers aan. ‘Hierbij kwamen twee gebieden sterk naar voren. Het stadscentrum met de Schildkerk, het gemeentehuis en de winkelstraten én natuurlijk het gebied rondom Kasteel De Oosterhof. Om dit te kunnen realiseren hebben we de samenwerking gezocht met centrummanager Arjan te Lintelo, Jolanda Agteresch en Tanja Zwiers van Parkgebouw Rijssen, Gerrit ter Horst van de Pelmolen en Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Lees verder: Rijssen in the spotlight >>

RTL4 op bezoek in Rijssen-Holten

Tatjana van het reisprogramma Welkom in... van RTL4 was op aanraden van haar vriendin Dounia naar Rijssen-Holten gekomen. Zij ontdekte de Sallandse Heuvelrug met een Toek Toek van De Koff en beklom de Holterberg bij Holten op een elektrische mountainbike van Jan Stam Fietsverhuur. Bij het Mölke in Zuna stapte zij aan boord van een fluiterbootje en voer rustig door het Twents Reggedal richting Pelmolen ter Horst bij Rijssen.

Welkom in... (Rijssen-Holten)

De vlinder en de zwerfkei

Marga Bult leest voor

Speciaal voor de Paarse Loper sprak Marga Bult het sprookje in van "De vlinder en de zwerfkei". Het sprookje speelt zich af op de Sallandse Heuvelrug en vertelt het verhaal van prinses Julia en August de zoon van de schaapherder.

Ontdek de Riessense Jungle ;)

Happen & Trappen met Martin en Gerieke

Drone vlucht Canadese Begraafplaats Holten

Lest we forget - opdat wij niet vergeten

De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van deze 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. Tijdens een bezoek, in het naastgelegen informatiecentrum, krijgt u meer inzicht over de inrichting van het ereveld en komt u meer te weten over de gesneuvelde militairen. Aan de hand van persoonlijke verhalen anekdotes en foto’s, vaak door nabestaanden geschonken, wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden. Belangrijk onderdeel van het informatiecentrum is de filmzaal, waar u een impressie kunt zien van de bevrijding van Oost-Nederland door de Canadezen en de totstandkoming van het ereveld. Het centrum is voor iedereen gratis toegankelijk en biedt een bron van informatie ’for all generations’

Bezoek de Canadese Begraafplaats

Rust, ruimte, reliëf én recreatie

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De heuvels bieden prachtige vergezichten en je kunt hier urenlang dwalen over glooiende heidevelden en bossen.

De Sallandse Heuvelrug is een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand het landschap. Ook de mens heeft er zijn sporen nagelaten, waarvan de oudste dateren van vijfduizend jaar geleden. De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen, veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Maar ook vandaag drukt de mens nog een stempel op het gebied. Nu met als doel het landschap en de planten- en dierenwereld te behouden.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer