Reggepad

Het Reggepad tussen Ommen en Diepenheim is vernieuwd. De route is 85 km lang en brengt u langs heerlijke natuur, prachtige kastelen en buitenplaatsen en langs de herstelprojecten van het waterschap.

Het waterschap Vechtstromen maakte van tientallen kilometers gekanaliseerde Regge weer een natuurlijk meanderende rivier met een waterberging. Hierdoor kwam het Reggepad in het gedrang. Het waterschap heeft daarom een nieuwe, geactualiseerde versie van het Reggepad ontwikkeld; een afwisselende route door bos en weilanden, met fraaie bruggetjes en opstapjes voor klim- en klauterwerk over afrasteringsdraad.

Het pad is gemarkeerd met wit-blauw blokjes of wit-blauwe pijlen en met het woord Reggepad. De route is beschikbaar via een digitale, interactieve kaart met begeleidende informatie en mooie foto’s om u enthousiast te maken. Iedereen kan de app of het GPX-bestand van de route gratis downloaden.

App downloaden
Via onderstaande linkjes kunt u direct de Explorer App voor de wandelroute downloaden. Met deze App kunt u ook alle andere openbare kaarten van Vechtstromen bekijken. In de toekomst zal Vechtstromen hiermee nog meer mooie wandelroutes beschikbaar stellen.

Hoe werkt het?
1. Zoek de App in de store: “explorer for arcgis”
2. Druk op ‘doorgaan zonder aanmelden’
3. Druk op ‘menu’ en kies ‘kaarten zoeken’
4. Typ "Reggepad" in en druk op ‘zoeken’

Het Reggepad werd samen met het Dinkelpad in 2011 uitgeroepen tot 'Wandelroute van het jaar'. Beide routes zijn onderdeel van het Wandelnetwerk Twente.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer