Fietsdorp Holten

Holten met de Holterberg is al decennia lang een toeristische trekpleister in Oost -Nederland. Veel toeristen komen speciaal naar Holten om op de fiets de regio’s Salland, Twente en zelfs de Achterhoek te ontdekken. Door het vernieuwde netwerk van fietsknooppunten is het nu nog makkelijker om van de mooiste routes te genieten.

Naast recreatief fietsen is Holten ook voor mountainbikers en wielrenners de ideale uitvalsbasis. De mountainbikeroutes in en rondom Holten staan landelijk hoog aangeschreven en onder wielrenners is de Toeristenweg tussen Holten en Nijverdal, de Holterberg en Koningsbelt, torenhoog favoriet. Holten is dan ook met recht een fietsdorp bij uitstek.

Dus stap op de fiets en kom naar Fietsdorp Holten!

Fietsroutenetwerk

In Salland en Twente zijn in 2017 de fietsknooppuntennetwerken volledig vernieuwd. Met de fietskaarten van Salland en Zuid-Twente kunt u naar hartenlust de omgeving van Holten verkennen. Aan de hand van de fietsknooppunten stippelt u eenvoudig uw eigen fietsroute uit. U bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving waar u wilt fietsen.

Themaroutes
In het routenetwerk zijn in zowel Salland als Twente een aantal kant- en klare beborde themaroutes opgenomen. Deze worden aangegeven door middel van rechthoekige bordjes; waarop een symbool van een rondgang of ‘A-naar-B’route, een themalogo en een pijl staat.

De fietskaarten zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info’s, boekwinkels of vraag ernaar bij de receptie van uw verblijf.

MTB-routenetwerk & MTB-Clinics

  1. Mountainbikenetwerk

    Rondom Holten en Rijssen komt de MTB-liefhebber aan zijn trekken met verschillende bewegwijzerde MTB-routes.

  2. Mountainbike Plezier en MTBsportHolten

    MTB-clinics het hele jaar op de Holterberg

365 dagen fietsen rondom Holten

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer