Kermis in Rijssen

Locatie
Centrum Rijssen, Rijssen

Op het Europaplein en in de walstraat is er van 18 t/m 22 augustus kermis. Een gezellige kermis, voor jong en oud, met o.a. botsauto’s, een 40 meter (!!) hoge booster, grijpertjes, muntjes schuiven en een schiettent. Voor de kleintjes is er een draaimolen, trampoline, eendjes vangen en ballen gooien. En uiteraard is er een suikerspin-kraam voor de zoetekauw.

Workshop pouring

Acrylverf gieten

Locatie
Galerie Yvonne de Wit . Art, Holten

Kunstenares Yvonne de Wit is met haar galerie gevestigd in Holten. Dagelijks worden in de galerie, of bij mooi weer in de schildertuin, workshops Acrylic Pouring (Acrylverf gieten) gegeven.

Heidewandeling over de Holterberg

Geniet van de paarse heide, adembenemende uitkijkpunten en de verhalen van de Holterberg

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Natuurmuseum Holterberg organiseert op zaterdag 22 augustus een prachtige Holterberg – heidewandeling. De heide staat in volle bloei. Wandel mee en geniet van het paarsgekleurde landschap!

Heidewandeling over de Holterberg

Aanvang
Locatie
Tourist Info Natuurmuseum Holterberg, Holten

De heide staat in volle bloei. Wandel mee en geniet van het paarsgekleurde landschap! U komt langs een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht

Zaterdagmarkt Rijssen

Aanvang
Locatie
Elsenerstraat, Kerkstraat, Schild, Rijssen

Iedere zaterdag, de gehele dag, is er een markt in het centrum. Voornamelijk consumptiemarkt met een grote diversiteit.

Expositie schedels en botten

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

In de expositieruimte van het Natuurmuseum loopt momenteel de indrukwekkende expositie “Schedels en botten.” Basis voor deze expositie is de Van Haaften collectie. Professor Doctor J.L. van Haaften was een befaamd wildbioloog. Van Haaften droeg het Natuurmuseum een warm hart toe en zijn collectie werd na zijn overlijden aan het museum geschonken.

In de voetsporen van dokter Nagelhout

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

Frédérique Zweers is in haar praktijkjaren in Holten geïnspireerd geraakt door de passie en liefde voor de kunst van haar “voor – voorganger” dokter Nagelhout. Zij heeft een aantal kunstenaars uit de praktijk van dokter Nagelhout gekend.

Rijssens Leemspoor

Maak een ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel

Aanvang
Locatie
Rijssens Leemspoor museum, Rijssen

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Groepsvaart met de Enterse Zomp

Unieke beleving voor kleine groepen

Aanvang
Locatie
Enterse Zomp "Regt door zee", Rijssen

In plaats van de vaste vaarten kan je tot eind oktober met een eigen groep een exclusieve vaart maken met de Enterse Zomp over de Regge. Vertrektijden 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

De langste tafel

Culinair genieten

Aanvang
Locatie
Brodshoes, Rijssen

Sfeervol gedekte lange tafels in de romantische tuin van Havezate De Oosterhof. Een culinair 4 gangen menu inclusief bijpassende wijnen. Een avond waarop u zich in Italië waant. Dát is 'De langste tafel'.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer