Actueel

 1. Maatregelen corona verlengd

  Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Een paar uitzonderingen hierop:

 2. Nieuw: Het Overijssels Doe Boek

  Natuurlijk is het normaal gesproken het leukste om voor een dagje uit er gezellig eropuit te trekken in Overijssel. Naar Kinderboerderij Dondertman, het Natuurmuseum Holterberg of nog iets verder weg. Nu dat niet kan heeft Visit Oost een leuk Doe Boek gemaakt voor thuis. Ga je ook op avontuur in Overijssel?

 3. 1394 kleurplaten voor onze Canadese bevrijders

  Deze dagen herdenken wij dat het 75 jaar geleden is dat de geallieerden Rijssen-Holten bevrijd hebben. Op 8 en 9 april werd er al volop gevlagd in respectievelijk Holten en Rijssen. Helaas gaat dit jaar de grote herdenking op 4 mei op de Canadese Begraafplaats niet door. Deze is verplaatst naar 4 mei 2021. Toch willen we dit kroonjaar van onze vrijheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan en iets doen voor onze Canadese bevrijders.

 4. Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

  Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg wordt daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

 5. Vreugdeklokken en Rijssense bevrijdingsvlag op Rijssense Bevrijdingsdag 9 april

  RIJSSEN - Op donderdag 9 april zullen de Rijssense kerken met een luidklok drie keer de klokken een aantal minuten laten beieren omdat op die datum Rijssen officieel bevrijd is. Het Comité Herdenkingen Rijssen heeft de kerken met een luidklok gevraagd dat te doen om 8 uur ’s morgens, ’s middags om 12 uur en ’s avonds om 18 uur. Ook wordt de burgers gevraagd om op de Rijssense bevrijdingsdag de vlag uit te steken.

 6. Rijssens Museum zet expositie 75 Jaar Vrijheid online

  RIJSSEN – Ook het Rijssens Museum is gesloten vanwege de coronacrisis. Tot nader order kan het museum niet bezocht worden, dus komt het museum de komende tijd naar de mensen toe. Om te beginnen met de expositie 75 Jaar Vrijheid die vanaf 11 april via de Facebookpagina van het museum gratis te bewonderen is.

 7. Triathlon Holten afgelast wegens coronavirus

  De Triathlon Holten, die op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni a.s. zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan de Triathlon Holten. Het internationale topsportevenement, dat dit jaar voor de 36e keer zou worden gehouden, is afgelast vanwege de aanhoudende dreiging van het coronavirus.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer