Bloeiende heide trekt toeristen naar Holterberg: 'Wunderbar!'

Een maand geleden nog maar waren de glooiingen op de Sallandse Heuvelrug droog en dor. Nu bloeit de heide volop. Het zorgt voor een prachtig, paars landschap.

Boswachter Ine Nijveld is blij, toeristen uit onder meer Duitsland en de Randstad zijn blij en de insecten op de heuvelrug zijn blij. "Hoor het gonzen van de bijen, die allemaal gebruik maken van de nectar van de bloeiende heide", straalt de boswachter.

Niet verwacht

Hoe anders was dat eind juli, toen de droogte op de heuvelrug langzaam maar zeker aan vorig jaar deed denken. Toen bloeide er nauwelijks iets en werd de natuur gepijnigd door het uitblijven van regen. "Maar nu is de heide echt heel mooi bijgekomen", zegt Nijveld. "Wij zijn daardoor ook verrast. Dit hadden we een maand geleden niet verwacht."

De regen van de afgelopen weken heeft de bloei veroorzaakt. Een Duitse bezoeker uit Vreden, speciaal voor de heide gekomen, kan er van genieten. Zo mooi als de Lüneburger Heide, zegt hij met een glimlach. Nee mooier, vult een reisgenoot aan, want hier bij Holten heb je die prachtige glooiingen. "Wunderbar!"

Prachtig paars

Een ouder echtpaar uit Leiderdorp geniet volop. "Prachtig dat paars, we lopen hier nu al drie achtereenvolgende dagen met onze hond", zegt de mevrouw. En de man: "Een klein, bloeiend heidestruikje doet me niet zoveel. Maar de totaliteit met die glooiingen hier is geweldig."

Bron: www.rtvoost.nl

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer