Rijssens Museum zet expositie 75 Jaar Vrijheid online

RIJSSEN – Ook het Rijssens Museum is gesloten vanwege de coronacrisis. Tot nader order kan het museum niet bezocht worden, dus komt het museum de komende tijd naar de mensen toe. Om te beginnen met de expositie 75 Jaar Vrijheid die vanaf 11 april via de Facebookpagina van het museum gratis te bewonderen is.

Op 6 maart jongstleden werd de expositie 75 jaar vrijheid feestelijk geopend door burgemeester Arco Hofland. Nog geen week later brak de coronacrisis uit en werden verregaande maatregelen getroffen om de crisis te bestrijden. De musea moesten de deuren sluiten, dus ook het Rijssens Museum. “Daar sta je dan. Net een prachtige expositie ingericht en niemand die het kan zien,” aldus directeur Gerrit Dannenberg.

“We hadden en hebben geen idee hoe lang dit allemaal gaat duren, dus moesten we iets bedenken. Want als de bezoeker niet naar het museum kan komen, hoe kunnen we het museum dan op een eenvoudige manier naar de bezoeker brengen? ‘Online’ was het logische antwoord. Onze website wordt momenteel verbouwd maar via onze Facebookpagina kunnen mensen de komende weken al van de tentoonstelling genieten.”

75 Jaar Vrijheid is geen gewone oorlogsexpositie. “Het is veel meer een eigentijdse weergave van hoe jongeren begrippen als ‘oorlog’ en ‘vrijheid’ interpreteren,” aldus Sylvia Rietberg van de organiserende werkgroep wisselexposities. “We hebben leerlingen van het voortgezet onderwijs in Rijssen aan het denken gezet met een vrije opdracht rondom het thema. En daar is massaal gehoor aan gegeven.” Haar dochter Irene Dangremond, die fotograaf is, heeft geheel belangeloos de complete expositie in beeld gebracht. “Vanaf 11 april aanstaande posten we twee keer per week, op woensdag en zaterdag, een serie van beelden van de collectie op onze Facebookpagina. Zo kan dus iedereen gratis van deze unieke tentoonstelling genieten. Het enige wat je ervoor moet doen is Facebookvriend worden van het Rijssens Museum. Makkelijk zat!”

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer