Nieuw bericht van de burgemeester

Beste inwoners, De lente is begonnen, de natuur begint in bloei te staan en de zon komt steeds vaker achter de wolken vandaan. Helaas gaat ons dagelijks leven niet door zoals de seizoenen en begeven we ons achter donkere wolken. Haast niets is meer normaal. Kinderen krijgen thuisonderwijs, restaurants zijn gesloten en op bezoek gaan bij ouderen kan niet.

Het coronavirus heeft de wereld en onze samenleving in haar greep. Soms heb ik het gevoel dat ik in een nare droom zit en hoop dat ik wakker word en alles voorbij is. Helaas is de realiteit anders. We moeten met z’n allen onze schouders eronder zetten, waar mogelijk elkaar helpen en moed houden. Moed houden dat we dit samen kunnen: samen tegen het coronavirus, samen tegen het eenzaamheidsvirus, samen zijn wij één.

Op 31 maart werd bekend dat de maatregelen tot en met 28 april worden verlengd. Evenementen met een vergunnings- en meldingsplicht blijven verboden tot 1 juni. Deze maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden. Maar ook om kwetsbare mensen, zoals je geliefde ouders of opa en oma, te beschermen en te zorgen dat onze helden, de zorgverleners en ziekenhuizen, de grote drukte aan kunnen. Alleen samen kunnen we dit aan.

De getallen liegen er niet om. Steeds meer mensen worden opgenomen in ziekenhuizen en helaas overlijden steeds meer mensen aan het gevolg van het coronavirus. Mijn gedachten gaan uit naar de getroffenen en naasten. Ook leef ik mee met mensen in thuisisolatie of quarantaine. Het is naast het lichamelijke, ook mentaal zwaar. De onzekerheid, de afhankelijkheid. Het dagelijks leven staat stil.

Gelukkig zijn er manieren om met elkaar in contact te blijven; videobellen, een kaart sturen en bellen. Ik ben er trots op dat de gemeenschap in Rijssen-Holten mooie initiatieven neemt om elkaar te helpen in deze roerige tijden. Dit benadrukt het noaberschap en het omkijken naar elkaar. Dit vind ik duidelijk Rijssen-Holten! Alle initiatieven zijn te vinden op www.rijssenholtensamensterk.nl.

Ik sta ook graag stil bij onze dierbare vrijheid, al vijfenzeventig jaren lang. Helaas gaan alle activiteiten rondom dit bijzondere jubileum niet door. Ik wil iedereen oproepen om op de dag van de bevrijding, in Holten op 8 april en in Rijssen op 9 april, de vlag uit te hangen. Op deze manier staan we in verbinding met elkaar en vieren we op een passende manier in deze tijd onze vrijheid.

Ik ben ervan overtuigd dat wij, Holtenaren en Rijssenaren, veerkrachtig genoeg zijn om samen het coronavirus onder controle te krijgen. Let goed op elkaar en neem je verantwoordelijkheid door de maatregelen van het RIVM te volgen. Blijf bij klachten thuis, ga alleen naar buiten voor noodzakelijke boodschappen, was regelmatig je handen en houd 1,5 meter afstand.

De periode waar we ons nu in bevinden, is en wordt niet makkelijk. Samen kunnen wij elkaar steunen, bij elkaar troost zoeken en hoop houden. Ik hoop dat uiteindelijk de donkere wolken wegtrekken en de zon op onze gezichten gaat schijnen. Samen kunnen we het aan; samen pakken we het aan.

Ik wens iedereen veel wijsheid, sterkte en beterschap toe in deze tijd.

Vriendelijke groet,

Arco Hofland burgemeester

Gepubliceerd op 01 april 2020
Bron: Gemeente Rijssen-Holten

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer