Aanleg BikePark in Holten start in 2018

De initiatiefnemers voor de realisatie van een regionaal mountianbikepark in Holten staan, na een lange tijd van voorbereiden, klaar om de schop in de grond te steken. Dit zal gebeuren aan de Dorperdijk 7 in Holten tussen de voetbalvelden van Blauw Wit ’66 en de IJsbaan. Het bestemmingsplan voor deze locatie is inmiddels aangepast en het College van Burgemeester en Wethouders hebben in week 50 het bestuursvoorstel pacht door MTBsportHolten goedgekeurd.

Ambitie BikePark Salland-Twente

Het nieuwe BikePark in Holten moet een uitdagend mountainbikepark worden voor jong en ouder van beginner tot vergevorderd. Een plek voor mensen met passie voor mountainbiken. Waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten. Nu en in de toekomst. De komst van het BikePark Salland-Twente sluit goed aan bij de fietsambitie van de gemeente Rijssen-Holten en draagt bij aan de verdere profilering van Fietsdorp Holten op regionaal, provinciaal en landelijk niveau.

Vanaf januari gaat de schop in de grond

Vanaf januari 2018 gaan de eerste vrijwilligers van start met het opschonen van het terrein, het één en ander is nog afhankelijk van de kapvergunning van een aantal bomen (alle zomereiken blijven staan). De aanwezige schuur zal gereed gemaakt worden voor de opslag van materialen. Met het aanwezige ophoogzand, wat loonbedrijf PAP ter beschikking heeft gesteld, kan gestart worden met de bouw van een jumplijn en een pumptrack. Afhankelijk van beschikbaar gestelde materialen zal er begonnen worden met de aanleg van overige onderdelen. “Materiaal wat wij goed kunnen gebruiken om te hergebruiken is onder andere: bestraatmateriaal, ophoog zand, zwerfkeien, betonnen rioolbuizen, spoorbielzen, afrastering materiaal en overige bouwmaterialen.”

Vrijwilligers gezocht

Om het BikePark te realiseren zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar meer vrijwilligers. “Wie zoeken wij: Algemene vrijwilligers, die het leuk vinden om buiten te werken, maar op zich niets hebben met fietsen, maar gaan voor de contacten en het eindresultaat. Fietsliefhebbers van de Wielerverenigingen en regionale mountainbikers die affiniteit hebben met technisch rijden, voor het bouwen van trails/north shore en rockgardens.”

Voor het aanmelden als vrijwilliger, aanbieden van materiaal en overige informatie kan er een mail gestuurd worden naar: mtbsportholten@telfortglasvezel.nl

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer