Mountainbikenetwerk

Adres
Toerisme Rijssen Holten, Smidsbelt 6, Holten

Mountainbikenetwerk

Rondom Holten en Rijssen komt de MTB-liefhebber aan zijn trekken met verschillende bewegwijzerde MTB-routes.

HOLTEN
Op de Sallandse Heuvelrug zijn twee gemarkeerde MTB-routes. Mooier kan het net: (on)verharde paden door heidevelden en bossen met uitdagende hoogteverschillen. De recreatieve route aan de kant van Holten begint bij de spoorwegovergang naast het NS-station in Holten. Vanaf hier kunt u direct de mountainbikeroute volgen aan de hand van de blauwe bordjes. De route is zo'n 30 km. lang.

MTB Route Holten

RIJSSEN
In Hollands Schwarzwald, een natuurgebied bij Rijssen, is in het voorjaar van 2015 een geheel nieuwe uitdagende MTB-route aangelegd. Deze route van circa 20 km. is een pittig parcours met veel klimmetjes, keren, klauteren, draaien en afdalen. Vooral de Ravijntjes zijn een uitdaging!
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De route kan opgepakt worden bij Sporthal de Koerbelt aan de Arend Baanstraat 102 in Rijssen.

MTB Route Rijssen

HELLENDOORN
Het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug is door zijn heuvelachtige karakter zeer geliefd bij mountainbikers. In dit gedeelte van het gebied is dan ook een ongeveer 18 kilometer lange (235 hoogtemeters), afwisselende mountainbikeroute aangelegd. Deze route wordt gekenmerkt door technische passage, hoogteverschillen en leuke singletracks.

MTB Route Hellendoorn

MARKELO
De MTB route bij Markelo is 30 kilometer lang en heeft ca. 200 hoogtemeters. In het gebied is onder andere op de Herikerberg, langs de Hulpe, over de Markeloseberg en de Kattenberg ongeveer 7 kilometer aan nieuwe singletracks aangelegd. De route is een echte uitdaging voor de mountainbiker!

MTB Route Markelo

DELDEN
De MTB-route bij Delden is aangelegd over het 4.000 hectare grote landgoed Twickel. De route is 67 km lang en voert grotendeels over zandwegen, bospaden en 23 speciaal aangelegde singletracks met een totale lengte van 12 km. Er zijn vier verbindingsroutes, waardoor kortere lussen gereden kunnen worden. De route stelt geen hoge eisen aan de fietstechniek, maar is ook aantrekkelijk voor de gevorderde mountainbiker.

MTB Route Delden

WIERDEN
De mountainbikeroute Wierden is 31,4 kilometer lang en bestaat voornamelijk uit singletracks die zijn gelegen in bosrijke gebieden rondom Wierden. Uniek bij deze mountainbikeroute is het trainingsrondje op Het Lageveld. Dit trainingsrondje is een onderdeel van de MTBroute Wierden en heeft een lengte van 4,3 kilometer.

MTB Route Wierden

De routes zijn met diverse verbindingsroutes aaneengesloten op het mountainbikenetwerk Salland en Twente.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer