Rijssen-Holten 'Samen staan we sterk',

ook dat is Duidelijk Rijssen-Holten!

Het coronavirus legt een groot deel van Nederland plat. Ook in Rijssen-Holten zijn de gevolgen merkbaar. Gelukkig worden er veel mooie initiatieven opgestart om elkaar te helpen. Om je hierover te informeren zetten we op deze pagina de initiatieven op een rijtje. Mis je nog een initiatief laat het ons dan weten via:

Voor ondernemers is er een speciale pagina gemaakt door de Taskforce VTE Overijssel in samenwerking met Marketing Oost met informatie over overheidsregelingen en coronaloketten. Info voor ondernemers >>

Ondernemers kunnen ook met vragen terecht bij Lianne Scheper van de Gemeente Rijssen-Holten. Liefst per mail via:

Rijssen-Holten, Samen Staan We Sterk!

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Laatste nieuwsberichten

Oehoe broedt succesvol op Sallandse Heuvelrug

Dit voorjaar heeft voor het eerst sinds mensenheugenis een oehoepaartje kunnen broeden op de Sallandse Heuvelrug. En met succes! Twee oehoe-uiltjes kwamen uit het ei.

Een kei-leuke dag bij Natuurmuseum Holterberg!

Stenoloog Martin Doorman verzamelt en slijpt al meer dan 30 jaar mineralen en edelstenen. Woensdag 29 juli komt Doorman naar het Natuurmuseum Holterberg natuurstenen slijpen.

Picknicken in Rijssen-Holten

 • De picknicktas van Camping de Holterberg

  Camping de Holterberg

Winkelen & Boodschappen

 1. Koop in Rijssen (online)

  Wees loyaal, koop lokaal!

  Op Koop in Rijssen kun je online shoppen bij jouw lokale winkel en horecagelegenheid. Je ondersteunt zo de lokale ondernemer en hebt gemak van supersnelle en veilige levering!

 2. Veilig Winkelen in Holten

  Update 25 mei

  Graag houden we je op de hoogte hoe de winkels in het centrum van Holten ervoor zorgen dat je nog veilig kunt winkelen.

 3. Markten Rijssen-Holten

  update 25 mei

  Vanaf vrijdag 1 mei zullen de markten in Rijssen en Holten weer compleet zijn, inclusief de non food marktkramen. De kooplui op de zaterdagmarkt staan er tijdelijk tot 16.00 uur i.p.v. 17.00 uur.

Doe-tips

 1. Groen om te doen!

  Kinderen die ineens meer thuis zijn en vakanties of uitjes die wegvallen. We ervaren onrust en onzekerheid over onze gezondheid van familie, vrienden en onszelf. Juist in zo'n periode is het belangrijk om goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. De natuur helpt hierbij. Dat kan heel corona-proof: in je huis, in je tuin of op je balkon.

 2. Het Overijssels Doe Boek

  Met het Overijssels Doe Boek ontdek je Overijssel met allemaal spelletjes, puzzels en kleurplaten voor thuis. Zo ben je er toch even tussenuit en heb je nog plezier ook. Als we straks dan weer samen naar buiten mogen weet je precies waar je naartoe wil.

 3. Ontdekkingsreis in de tuin

  Ga op ontdekkingsreis met je kinderen door de natuur rond je eigen huis. De boswachters hebben opdrachten verzameld die je in jouw eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes. Al deze opdrachten zijn ontwikkeld door Stichting NatuurWijs die voor Staatsbosbeheer natuureducatie vorm geeft.

 4. Kidsproof

  Daar zit je dan... de hele dag binnen met je kind(eren) thuis. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ben je waarschijnlijk veel meer aan huis gekluisterd dan normaal. Kidsproof verzamelde leuke tips & ideeën om binnenshuis met kinderen te doen.

 5. Zo haal je de natuur in huis!

  We kunnen niet meer massaal de natuur in trekken, maar we kunnen de natuur wel in ons huis halen. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN geven lees-, kijk- en doe-tips hoe je thuis de natuur kunt beleven, gewoon vanuit je luie stoel, of je tuin of balkon.

 6. Spelletjestijd!

  Nu we net even wat meer tijd met elkaar doorbrengen dan normaal, is het tijd voor wat ouderwetse gezelligheid! Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar Visit Twente heeft een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt.

 7. Maak je eigen natuurschilderij!

  Lekker met de kinderende natuur in? Zin om leuke dingen te doen? Wees creatief. Ga erop uit in de natuur (in je eigen omgeving) en maak een natuurschilderij met allerlei dingen die je kan vinden in de natuur.

Sociaal & maatschappelijk

 1. Gemeente Rijssen-Holten

  Actuele informatie over corona maatregelen

  Speciale pagina met praktische informatie over de gevolgen van de landelijke maatregelen voor de gemeente Rijssen-Holten.Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.

 2. Kerken in Rijssen-Holten

  De kerken zitten helaas dicht (althans voor velen van ons) vanwege het Coronavirus. Gelukkig is er de mogelijkheid om mee te luisteren of mee te kijken. We hebben de kerken en hun website voor je op een rijtje gezet.

 3. Bibliotheek Rijssen-Holten

  De bibliotheken in Rijssen en Holten zijn weer open! Maar het zal nog niet zo zijn als het altijd was. De openingstijden zijn anders, je kunt nog geen gebruikmaken van de leestafel en we moeten ons allemaal houden aan veiligheidsmaatregelen om te zorgen voor elkaars veiligheid.

 1. Samen Voor Elkaar Overijssel

  Samen werken we aan het goede leven in Overijssel

  Samen voor Elkaar brengt initiatieven in kaart. Bent u betrokken bij een mooi initiatief? Laat het weten via de website van Samen voor Elkaar! Zo kunnen we elkaar inspireren, aanmoedigen en verder helpen.

 2. Wat is Corona?

  De website is speciaal bedoeld voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Steffie legt in eenvoudige taal alles uit over het coronavirus. Zo word je minder bang en kan je ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

 3. Evenmens

  Informele zorg voor elkaar

  Evenmens ondersteunt mantelzorgers en zorgvragers vanuit haar jarenlange expertise. Ook nu! Onze kwetsbare doelgroep heeft zorg juist het hardst nodig. Ons werk gaat dus zo veel mogelijk door. Extra vrijwilligers zijn ook welkom.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer