navigatie overslaan
Workshop

Kennismaken met mindfulness

Mindfulness is bedoeld voor volwassenen met klachten van stress, spanning, somberheid, piekeren, niet lekker in je vel zitten, psychosomatische klachten, concentratieproblemen of gejaagdheid. In de drukte van alledag vergeten mensen vaak te genieten van en te leven in het moment. Zij maken zich zorgen over de toekomst of zijn met hun gedachten bij het verleden. Met mindfulness leert u beter te luisteren naar uw lichaam en kunt u klachten voorkomen.

+ 1 foto's

Wilt u bewuster en met meer aandacht luisteren naar (de grenzen van) uw lichaam en zo meer ontspannen in het hier en nu? Dan is deze mindfulnesstraining iets voor u.

In de training Mindfulness leert u invloed uitoefenen op uw eigen gezondheid en welbevinden door een andere manier van aandacht geven aan uw klachten. U leert aandacht te hebben voor gedachten, lichamelijke reacties en gevoelens die zich op een bepaald moment voordoen. Door anders te reageren op signalen van uw lichaam en geest wordt betere ontspanning mogelijk. In de groep komen de volgende onderwerpen aan bod: aandachtige bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en zitten in aandacht.

De cursus vindt 4 keer plaats op maandagavond in het Kulturhus om 19.00 uur.

Aanmelden voor de cursus is kosteloos, maar wel noodzakelijk en kan via Impluz.

Wanneer

21 sep - 12 okt 2020
  • elke maandag: uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis