Avondwandeling; het donker tegemoet

prijs
€ 7,50
locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

De gidsen van het Natuurmuseum Holterberg nodigen je uit om mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet.

Via de Motieweg neemt de gids je mee naar de Heksenweg. De Motieweg dankt zijn naam aan de markante Holtense burgermeester baron van der Borch van Verwolde. De gids zal je er alles over vertellen. Bij de Heksenweg is het uitkijken geblazen. Het verhaal gaat dat hier vroeger heksen zoals de angstaanjagende Old Minneke leefden.

De tocht gaat verder door het Numendal. Dit dal is zo’n 50.000 jaar geleden ontstaan toen de ijsmassa’s die over Nederland kwamen begonnen te smelten. Een indrukwekkend stukje Holterberg. Wellicht kruist een ree ons pad of worden we opgeschrikt door de schreeuw van een bosuil of op de heide door de roep van een nachtzwaluw.

Kortom, een prachtige wandeling onder begeleiding van een ervaren gids die alles weet over de bijzondere natuur, het dierenleven en de sagen en mythen van de Holterberg.

Reserveren

Reserveren is verplicht dit kan door te bellen naar het Natuurmuseum Holterberg, telefoon 0548-361979 of een e-mail te sturen naar .

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer