Rijssens Leemspoor

ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel

locatie
Leemspoormuseum Rijssen, Rijssen

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Je kunt opstappen bij de loods aan de Markeloseweg 78b èn bji het Station Koerbelt, aan de Arend Baanstraat. Vanaf hier kun je, elk half uur, een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kunt u zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop.

Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Heel geschikt als uitstapje voor het gezin of met vrienden, maar ook als onderdeel van een familiedag, bedrijfsuitje. buurtfeest, enz.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer