Stadswandelingen rondom 75 jaar bevrijding

prijs
€ 5,00
locatie
Brasserie UIT, Rijssen

De stadsgidsen staan tijdens de Bevrijdingswandeling stil bij verschillende plaatsen en gebouwen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog iets plaatsgegrepen heeft.

De Bevrijdingswandeling start bij de Schildkerk. Er wordt stilgestaan bij de ramp met de V1 die neerstortte op de woonhuizen van de Huttenwal. Ook wordt verteld over bombardementen die op Rijssen hebben plaatsgevonden. De informatie van de stadsgidsen bevat ook anekdotes over markante Rijssenaren in de oorlog.

Vijf oorlogsjaren Deze Bevrijdingsroute voert langs de dieptepunten en de drama’s van de vijf oorlogsjaren in Rijssen. Ook wordt stilgestaan bij de meer dan honderd joodse stadgenoten die nooit naar Rijssen terugkeerden. De Bevrijdingsroute beslaat een kleine 4 kilometer en leidt de deelnemers door en rond het centrum van Rijssen.

Om aan de nu al grote belangstelling te kunnen voldoen, wordt de reguliere stadswandeling door Rijssen dit voorjaar niet gelopen. Daarvoor zijn er onvoldoende stadsgidsen beschikbaar.

Op de dinsdagavond start de route om 18.30 uur en zaterdagmiddag om 14.00 uur bij Brasserie-Uit. Hier wordt een korte uitleg gegeven onder het genot van een kop koffie of thee. Deelnemers worden 10 minuten van tevoren verwacht.

De Bevrijdingsroute zou worden gelopen vanaf 24 maart op dinsdagavond én zaterdagmiddag. Maar tot en met 31 maart zullen deze stadswandelingen komen te vervallen. Mocht je vragen hebben kun je bellen met Het Rijssens Museum 0548-514261.

Aanmelden

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer