‘Homey, doe de lamp aan!’

prijs
gratis
locatie
Bibliotheek Rijssen, Rijssen

Het High Tech programma dat elke schoolvakantie wordt georganiseerd bij de Twentse Maakplaatsen staat inmiddels als een huis. In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente.

In samenwerking met de maakplaatsen, gehuisvest in bibliotheek of cultuurhuis, organiseert Tetem dit keer Homey-workshops. Tijdens de gratis workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit. Op dinsdag 18 februari is er een workshop voor kinderen van 9 tot 12 jaar bij Bibliotheek Rijssen van 10.30 uur tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur wordt dezelfde workshop gegeven bij Bibliotheek Holten.

Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Toch is Artificial Intelligence overal, ook in onze thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen aan deze workshops leren de Twentse jongeren wat zo’n huisrobot allemaal kan en hoe je deze kan aansturen met je stem. De Homey-workshops vinden plaats gedurende de voorjaarsvakantie, tussen 15 februari en 23 februari 2020; + op 25 februari in Haaksbergen.

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals afgelopen kerst de succesvolle Drone-workshops, waarbij kinderen hebben geleerd hoe je drones kan programmeren en besturen. In de meivakantie staat de workshop Ontwerp-Print-Eet op het programma waarbij kinderen met de 3D foodprinter aan de slag gaan. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Het High Tech programma maakt deel uit van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

Wat is er tijdens de voorjaarsvakantie te doen? Workshop Happy in je huis! In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey*. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Hey Homey, zet de tv aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie. 6 tot 9 jaar: Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. 9 tot 12 jaar: Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

Deze workshop sluit aan op de tentoonstelling van Anne de Boer en de daar bijbehorende events over Artificiële Intelligentie, te zien in Tetem t/m 10 mei 2020.

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam! Graag aanmelden via www.bibliotheekrijssenholten.nl

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer