Kunst in het Kulturhus

locatie
Kulturhus Holten, Holten

Expositie Carin van Hout, duo- expositie van Ans Engbers en Gerard Snippert en 'In de voetsporen van dokter Nagelhout'

  • Expositie Carin van Hout
    28 december 2019 - 28 februari 2020

    In de dependance van het Kulturhus aan de Tuinstraat

Carin is 69 jaar en heeft dus alle tijd om zich te wijden aan haar passies. Vanaf 2009 tekent en schildert zij weer enthousiast, vooral met acrylverf. Dit materiaal blijft haar steeds weer verrassen. Andere, oudere, liefdes zijn keramiek en tassen ontwerpen en maken. Haar creativiteit dankt zij vooral aan haar vader, die een creatief beroep had. Carin werkte 30 jaar binnen m.n. het basisonderwijs en behaalde aanvullend o.a. de lesbevoegdheden Tekenen, Kunstgeschiedenis (aan de Rietveld Academie) en Handenarbeid. Vanuit die interesse was zij ook geruime tijd oprichter / eigenaar van De Creatieve Duizendpoot in Zaandam, een winkel in kunstenaarsbenodigdheden met cursussen, galerie etc. In haar jonge jaren volgde Carin twee jaar les in modeltekenen aan de St. Joost Academie en de laatste jaren heeft ze dit plezier weer aangescherpt. Zij exposeert een aantal schilderijen in acryl en pastel. Kleur, beweging en een verhaal vertellen, is wat haar boeit. Het werk is vooral (sur)realistisch, en herkenbaar. Natuur, muziek, dans, portret / model. “Ga gewoon kijken en genieten van wat u ervaart”, zegt Carin. Carin is met haar partner kort geleden vanuit Almere naar Holten verhuisd; de naam "Atelier Hollywood" heeft zij meegenomen. Carin is lid van de VHBK.

  • Duo- expositie van Ans Engbers en Gerard Snippert, 6 februari - 1 april 2020

Ans Engbers en Gerard Snippert hebben met eigen kunstwerken een boeiende expositie ingericht in het Kulturhus in Holten. Beide amateurkunstenaars maken overwegend realistische werken in olieverf al worden abstracte vormen in sommige schilderijen ook niet vermeden. De combinatie van verschillende stijlen levert een interessante en afwisselende expositie op. Enkele kunstwerken van Gerard Snippert hebben een specifieke Holtense locatie als onderwerp. Ans maakt daarnaast ook beeldhouwwerken waarvan er enkele in de expositie worden getoond. Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

  • In de voetsporen van dokter Nagelhout, 8 februari - 9 mei 2020

Frédérique Zweers is in haar praktijkjaren in Holten geïnspireerd geraakt door de passie en liefde voor de kunst van haar “voor – voorganger” dokter Nagelhout. Zij heeft een aantal kunstenaars uit de praktijk van dokter Nagelhout gekend. Vanuit die kennis en ervaringen heeft zij een expositie samengesteld met werken van deze voor haar dierbare schilders, omlijst met beelden van andere kunstenaars uit haar praktijkgebied Holten. Er zijn o.a. werken van de Holtense kunstenaars Kees Stoop, Kees Bos en Riemko Berends te zien.

  • Nagelhout Fashion Time, 15 mei - 26 september 2020

Waerdenborchleerlingen in vier en vijf vwo hebben voor het vak handvaardigheid een bijzondere modecollectie gecreëerd: Nagelhout Fashion Time.Elke leerling mocht een schilderij kiezen uit de rijke collectie van de stichting Nagelhout, om daar vervolgens een kostuum bij te ontwerpen. Dat proces begint bij schetsen. Uit deze schetsen hebben de klassen gezamenlijk het beste idee van elke leerling gekozen. Deze ideeën werden het uitgangspunt voor deze unieke expositie. Nagelhout Fashion Time zal op vrijdag 15 mei worden geopend door de heer Marcel ten Vergert, de rector van de Waerdenborch.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer