Serie Klassiek: Hamlet Pianotrio

prijs
€ 22,50
locatie
Parkgebouw Rijssen, Rijssen

Het Hamlet Pianotrio werd in 2011 opgericht en bestaat uit violiste Candida Thomson, celliste Xenia Jankovic en pianist Paolo Giacometti. Dit drietal speelt voor u trio’s en variatiewerken van Ludwig van Beethoven.

Celliste Xenia Jankovic komt uit Servië en was o.a. leerling van niemand minder dan de beroemde Russische cellist Mstislav Rostropovich.

Paolo Giacometti is een Nederlandse Italiaan of een Italiaanse Nederlander. Hij treedt overal op en is geliefd bij vriend en vijand. Dit Hamlet Pianotrio timmert al goed aan de weg. De eerste cd, met de beide pianotrio’s van Mendelssohn, oogstte overal in de wereld de hoogste lof. ‘Deze trio’s zijn vaak opgenomen de laatste jaren, maar deze vertolking spant de kroon’, volgens de American Record Guide.

Het programma geeft u een goed overzicht van het artistieke oeuvre van deze, volgens velen grootste componist aller tijden. Daarover valt natuurlijk altijd te twisten, maar hoe dan ook, Beethoven heeft wel een duidelijk stempel gezet op de muziekgeschiedenis. Zijn muziek is onweerstaanbaar en dwingt altijd tot luisteren. Na dit concert gaat u ongetwijfeld gelaafd door de muziek en met een goed humeur naar huis!

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer