Marc de Hond & Martine Sandifort - Voortschrijdend inzicht

Voortschrijdend inzicht

prijs
€ 20,00
locatie
Parkgebouw Rijssen, Rijssen

‘Voortschrijdend inzicht’ is een inspirerend, inzichtelijk en optimistisch verhaal over omgaan met verandering, voor iedereen die eindelijk eens de knop om wil zetten of de knoop door wil hakken.

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters, waar hij per voorstelling wordt geïnterviewd over zijn leven. Bij ons in Rijssen zal cabaretier Martine Sandifort de interviewer zijn.

Dit in tegenstelling tot de eerdere berichten, waarin werd aangekondigd dat Gordon de interviewer zou zijn. Hij heeft op het laatste moment afgezegd en Martine heeft aangeboden hem te vervangen.

Bij Marc de Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.” De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.”

“Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en in Rijssen is dat nu Martine Sandifort. Zij gaat met De Hond praten over humor aan de hand van zijn favoriete comedymomenten. Martine is onder meer bekend van Kopspijkers, Koefnoen, diverse film en tv-rollen en van het cabaretduo Vrijdag & Sandifort.

De winst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.

www.marcdehond.nl

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer