navigatie overslaan
Vocaal Ensemble Rijssen

Festival of Lessons and Carols

Op zaterdag 14 december voert Vocaal Ensemble Rijssen een Festival of Lessons and Carols uit in de Schildkerk van Rijssen. Dit is inmiddels de vijfde keer dat het koor deze Engelse traditie in Rijssen op de kaart zet. Organist Dick Sanderman zal weer zijn medewerking verlenen.

+ 1 foto's

Koor- en samenzang
Tijdens het komende Festival of Lessons and Carols zullen verschillende bekende kerstliederen (met name uit de Engelse traditie) te horen zijn. Daarnaast zal ook minder bekende kerstmuziek klinken, onder andere van de Noorse componist Olaf Gjeilo. Naast koorzang zal er ook veel ruimte zijn voor samenzang.

Première
Evenals vorige keer zal er een première plaatsvinden van een nieuw koorwerk van de hand van Dick Sanderman. Vorig jaar werd voor het eerst de Revius’ Carol uitgevoerd; in diezelfde week heeft Sanderman al een nieuwe lied uitgewerkt, te weten ‘Joyful Mystery’.

Engelse Bijbel
De lezingen uit de Engelse Bijbel zullen dit jaar verzorgd worden door middelbare scholieren, koorleden en Kees Jansen. Het concert begint om 19.30 uur, deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. Kaarten (á € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar) zijn te koop bij koorleden, de website van het koor en aan de kerk.

Kaarten

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 6,00