Riessen in 'n Kiekerd

Een film voor iedereen!

prijs
€ 7,50
locatie
Parkgebouw Rijssen, Rijssen

De Stichting Klassiek voor iedereen! organiseert een uniek project in samenwerking met het Rijssens Museum, het Orkest van het Oosten en het Parkgebouw.

In 2019 is het Parkgebouw officieel 100 jaar in bedrijf. Het gebouw was een cadeau van de firma Ter Horst aan de Rijssense gemeenschap, werd gebouwd in 1914, maar kon door de Eerste Wereldoorlog niet gebruikt worden voor haar oorspronkelijke doel. Op 20 december 1919 was het echter zo ver en werd de Oude Dame officieel geopend. Er werden van meet af aan, tot op heden, naast allerlei andere culturele activiteiten, ook films vertoond. Uiteraard is het grote Eeuwfeest al in 2014 gevierd, maar dit jubileum mag zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom krijgt de ‘film’ deze avond de hoofdrol. In ‘Riessen in ’n kiekerd’ worden oude beelden vertoond van de ‘bedrijvigheid’ in Rijssen, waarbij wordt getracht zoveel mogelijk nieuw materiaal te gebruiken. De film, die gemaakt is in samenwerking met het Rijssens Museum, wordt live begeleid door een klein ensemble van het Orkest van het Oosten die een aantal prachtige klassieke werken zullen spelen. Een uniek en eenmalig project dat u niet mag missen.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer