Prof. Dr. Ewine van Dishoeck (uitverkocht)

Bouwstenen voor leven in het heelal

prijs
gratis
locatie
Kulturhus Holten, Holten

Professor van Dishoeck, Hoogleraar astrofysica RU Leiden, doet onderzoek naar moleculen in de ruimte. Ze is wereldberoemd geworden met haar pionierswerk.

Momenteel is de speurtocht naar water en de waterkringloop in de ruimte haar passie. Die zal antwoord geven op vragen als: waar komt het water in onze rivieren vandaan? En: kan er leven zijn op andere planeten? Vroeger dachten astronomen: als er ergens water is, dan moet er wel leven zijn. Nu zijn we veel voorzichtiger, gelukkig maar. Wat we nu denken is dat er op zijn minst een combinatie van een aantal chemische ‘vingerafdrukken’ moet zijn. En dan nog blijft de vraag staan of we zo überhaupt kunnen bepalen of er ergens leven is of niet.

Alle lezingen zijn dankzij sponsoring door de Gemeente Rijssen-Holten, de Rabo Bank Noord-West Twente en Topicus gratis voor iedereen toegankelijk. De organisatie is in handen van Holten Science.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer